Tartu tähistab esmaspäeval linna päeva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Tartule, esiplaanil Toomemägi.
Vaade Tartule, esiplaanil Toomemägi. Foto: Margus Ansu

Tartu tähistab esmaspäeval seitsmendat korda linna päeva, mille puhul toimub linnas arvukalt kontserte, etendusi, autasustamisi ja muid üritusi.

Traditsiooniliselt antakse Tartu pressiteenistuse teatel linna päeval Raekojas tublidele tartlastele Tartu linna medalid ja autasustatakse konkursi «Kaunis Eesti kodu» parimaid.

Salemi kirikus toimub linna päeval traditsiooniline kuldpulmapaaride austamine. «Soovime tänada inimesi, kelle 50 aastat püsinud abielu on eeskujuks kõigile peredele,» ütles Tartu linnapea Urmas Kruuse.

Antoniuse õues saab linnarahvas külastada käsitöömeistrite töötubasid ja näha Eesti Lapitöö Seltsi valmistatud lapitehnikas rõivaid.

Kuna esmaspäeviti on linnavalitsuses kodanike vastuvõtt, siis kohtub ka Tartu linnapea raekoja platsil linnakodanikega, kelle küsimusi vahendab Madis Ligi. Raekoja platsil toimub varem suurt populaarsust võitnud malesimultaan malesuurmeistri Meelis Kanepiga.

Huvilised saavad giidi saatel Tartuga tutvust teha ja külastada selliseid Tartu ettevõtteid nagu Vanemuise teater, Tartu Veevärk, Dorpati konverentsikeskus, Aura keskus ja Fortum Tartu.

Kummituste ja õudusjuttude huvilised saavad koguneda Spordimuuseumi keldrisse, kus kuuleb närvekõditavaid lugusid Tartust ja Tartu elanikest.

Uudsena toimub selle aasta linna päeval bussiekskursioon liinil nr 20, mida juhib Toomas Jüriado. Raekojas asuvas infokeskuses saab aga näha pea saja aasta taguseid vaateid Tartust.

Linna päevi korraldav Tiigi Seltsimaja projektijuht Aile Parmsoo märkis, et sellel päeval leiab endale midagi huvitavat iga Tartu elanik ja külaline noorest vanani. Eriti, kuna praktiliselt kõik üritused on tasuta.

Tartu päeva peetakse linna keskaegsete kaitsepühakute Peetruse ja Pauluse järgi Peeterpauli päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles