Rulluisuneiu jahtis medalit

Merilyn Säde
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõõmsameelne tartlane Liis Uusaed tuli rulluisumaratonile esimest korda ning sai naiste arvestuses 51. koha.
Rõõmsameelne tartlane Liis Uusaed tuli rulluisumaratonile esimest korda ning sai naiste arvestuses 51. koha. Foto: Margus Ansu

Nädalavahetusel rullitati Tartu rulluisumaratonil üksteise võidu juba seitsmendat korda. Kogenud võistlejate kõrval leidus neidki, kes võtsid 48 kilomeetri pikkuse raja ette esimest korda.

Rõõmsameelne tartlane Liis Uusaed (pildil) tuli rulluisumaratonile esimest korda ning sai naiste arvestuses 51. koha. Tartu Rulluisuklubisse kuuluv Uusaed võttis maratonist osa sõprade eeskujul. «Sõbrad tegelevad rulluisutamisega ning võtsid osa ja süstisid ka minusse maratonil osalemise tahet,» rääkis ta.

Uusaed on enda sõnul praeguste uiskudega, millega maratonilgi sõitis, treeninud eelmise aasta novembri lõpust saadik. «Olen rulluisutamisega saanud palju sõpru, kes ka täna osalesid,» lausus ta.

Uusaed on varem osa võtnud EMT Rullituurist ning plaanib nüüd edaspidi ka teised Tartu Maratoni sarja võistlused läbi proovida. «Tahan suusamaratonist osa võtta ja ratta oma proovida,» rääkis ta.

«Viimased 15 kilomeetrit mõtlesin vaid sellest, et kes finišis mu uisud küll jalast ära võtab,» ütles Uusaed. Kuid korrakski ei tekkinud tal mõtet, et võiks võistluse katkestada ja loobuda. «Mul oli ju seda medalit vaja!» ütles neiu naerdes ja näitas kaela riputatud osavõtja medalit.

Naiste arvestuses tuli võitjaks Valgevenest pärit Marina Zueva. Teisena lõpetas ukrainlanna Anna Muzyka ja kolmandana Enel Kõrva.

Tartu rulluisumaratoni võitnud Venezuelast pärit Alfredo Moreno ütles, et on viiendat korda Eestis ning talle meeldib siin. «Inimesed elasid kaasa ja ergutasid ning rada oli väga hea,» kiitis ta.

Meeste seas tuli teiseks Kaur Meressaar, kolmandana lõpetas Danila Ruusu. Meressaar ütles, et on võidu üle väga õnnelik. «Ilmaga vedas, rada oli suurepärane ja kõik läks hästi,» lausus ta rõõmsalt. «Pingutada tuli, aga see oli seda väärt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles