Lasterikastele peredele kogutakse koolitarbeid

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Pereliidu vabatahtlikud Margit Laan (vasakult), Maarja Lainola ja Marju Põhjala olid eile Aardla Selveris.
Tartu Pereliidu vabatahtlikud Margit Laan (vasakult), Maarja Lainola ja Marju Põhjala olid eile Aardla Selveris. Foto: Margus Ansu

Selverites saab sellel ja järgmisel nädalavahetusel annetada koolitarbeid paljulapseliste perede toetuseks.

Tartus saab annetusi teha neljas kaupluses: Aardla, Anne, Ringtee ja Veeriku Selveris.

Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap rääkis, et oodatud on absoluutselt kõik asjad, olgu need siis harilikud pliiatsid või lausa koolikotid. «Oleme tänulikud kõige eest. Kui keegi ei saa endale lubada annetada rohkemat kui üks kustutuskumm, siis ka see on väga hea,» ütles ta.

Õunapi sõnul on kampaania peamiselt mõeldud toimima nii, et inimene ostab Selverist koolitarbed ning viib need siis annetuskorvidesse. Keelatud pole aga ka kodust tuua kasutult seisma jäänud esemeid.

Õunap palus annetajatel mõelda ka sellele, et mõned lapsed lähevad juba gümnaasiumisse või kutsekooli ning seal on vaja pisut teistsuguseid vahendeid. Seega on oodatud ka A4-paberid ja kaustad, augurauad, klammerdajad ja igasugused muud kontoritarbed.

Koolitarbeid kogutakse 25 Selveris üle Eesti ning iga maakonna annetused lähevad sellesama piirkonna peredele, kus on vähemalt neli last. Õunap ütles, et laialijagamine jääb kohalike organisatsioonide ülesandeks, nemad tunnevad oma inimesi kõige paremini.

«Esialgne nimekiri on meil enam-vähem kokku pandud, aga kõik oleneb sellest, kui palju koolitarbeid me saame,» ütles Õunap. Seega abisaajate hulk võib muutuda vastavalt annetuste hulgale.

Lisaks annetustele on oodatud ka vabatahtlikud. Nende ülesanne on endale sobivas poes koolitarbeid vastu võtta, teavet ja reklaamlehti jagada. Soovijad saavad end kirja panna lasterikaste perede liidu kodulehel www.lasterikkad.ee.

Kampaaniat korraldatakse juba neljandat aastat, seda aitavad teha LEO klubi noored.

Kas teate?
 

«Lapsed kooli» 

• Tartus kogutakse annetusi Aardla, Veeriku, Anne ja Ringtee Selveris.

• Vabatahtlikud on poodides täna kell 15–20 ja homme kell 11–17. 30. augustil ja 2. septembril kell 15–20 ning 31. augustil ja 1. septembril kell 11–17.

• Oodatud on igasugused kooli- ja kontoritarbed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles