Kelmid petavad taas Tartumaa inimestelt raha välja

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei
Politsei Foto: Marko Saarm / Sakala

Tänase päeva jooksul on Lõuna prefektuuri juhtimiskeskusele saabunud neli teadet selle kohta, et Tartumaa inimestele teatatakse vene keeles õnnetusse sattunud lähedastest ning pakutakse võimalust raha või väärisesemete eest probleem lahendada. Politsei hoiatab, et tegemist on petuskeemiga.

Täna langes kelmide ohvriks Tartus elav inimene, kellele teatati telefoni teel vene keeles, et tema lähedane on sattunud avariisse ning selleks, et tekkinud olukord lahendada küsis kelm sularaha. Heausklik inimene ei olnud aga kelmidest ja petuskeemist teadlik ning andis sularaha kelmile.

Sarnaseid juhtumeid on registreeritud üle Eesti. Sellega seoses on kinni peetud eri maakondades mitu inimest.

Politsei palub kõigil, kellele tehakse taolise iseloomuga telefonikõnesid, teatada nendest koheselt politsei hädaabinumbril 110. Kui tehakse ettepanek tagasi helistada, siis tuleks see number üles märkida ning samuti politseile teada anda. Mitte mingil juhul ei tohiks raha maksta. Samuti palub politsei kõikidel inimestel ühendust võtta oma eakate sugulaste ja tuttavatega hoiatamaks neid petuskeemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles