Rulluisutajad veerevad võidu

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu rulluisumaraton. Start Jõgeval.
Tartu rulluisumaraton. Start Jõgeval. Foto: Kristjan Teedema

Nädalavahetusel võisteldakse seitsmendat korda Tartu rulluisumaratonil, kuhu tänavu on end kirja pannud ligi 1100 osalejat. 

Tartu rulluisumaratoni direktor Kunnar Karu ütles, et muutunud on lasteraja marsruut, mis varem kulges ümber Salvesti logistikakeskuse. Tema sõnul on väikseid ringe sõita aga ohtlik, sest aeglasemad sõitjad jõuavad kiirematele järele ja jääb kitsaks. 

Karu sõnul kulgeb rada seekord Aruküla teed pidi Vahi tänava ringteeni ja tagasi. «Seal nad saavad ikkagi ühe pika ringi peal ohutult sõita,» nentis ta.

Muudatus parkimises

Korraldusliku poole tähtsaim muudatus seisneb Kun­nar Karu sõnul sel aastal parkimises. 

«Varem tuli osalejatel Tartus parkida autosid tänava äärde paljudesse parklatesse, seekord oleme Salvesti logistikakeskuse hoonesse võimaldanud suure parkimisala,» ütles ta. Sinna peaks ära mahtuma kõikide autoga saabunud osavõtjate sõidukid. 

Karu sõnul tehti ka mitmeid väiksemaid muudatusi. Näiteks on varasemate osalejate soovil finišis nüüd pesemistelgid, kus pärast sõitu ihu harida. Lisaks on maanteedel rohkem suunaviitu ja parandatud on osalejaid sõidutavate busside liiklust. 

Suurim muudatus võib aga tulla järgmisel aastal, sest Jõgeva-Tartu marsruudil Karu sõnul pikka rada siis tõenäoliselt enam rulluisutada ei saa, kuna seal alustatakse pindamistöid. 

Ta lausus, et ühe variandina sõidetakse järgmisest aastast taas Tartu-Aovere-Vahi ringi, mida kasutati viis aastat maratoni algusaegadel. «See on varuvariant, mis võib käiku tulla, aga tahaksime sõita ikkagi punktist A punkti B,» nentis ta.

Liiklejaile suletud

Sõidukijuhtidel tuleks tähele panna, et rulluisumaratoni tõttu suletakse liikluseks 23. augustil kell 19 kuni 25. augustil kell 18 Aruküla tee Põllu tänava ja linna piiri vaheline ala. 

Ümbersõit on Nurme tänava, Vahi tee ja Jõhvi maantee kaudu, Kvissentali linnaosa elanikele tagatakse läbipääs Jõhvi maantee kaudu. 

Kas teate?

Tartu rulluisumaraton

Laupäeval, 24. augustil 

• 15 rulluisusprindi eelsõidud, 500 m eraldistardist

• 17 rulluisusprindi finaalid, nelja kaupa ühisstardist

Lastesõidud

• 16 tillusõit 500 m, soovitatavalt koolieelikutele

• 16.30 minimaraton 3,4 km, alates koolieast

Pühapäeval, 25. augustil

• 10 Jõgeva lastesõit (500 m ja 1,4 km)

• 11 start 48 km sõidule

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles