Politsei tabas kiirusel 229 km/h kihutanud juhtimisõiguseta mootorratturi

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: Mihkel Maripuu

Liikluspolitseinikud tabasid täna Tartumaal oluliselt lubatud piirkiirust ületanud mootorratturi, kel tuleb karistusena 25 päevaks aresti jääda.

Täna kell 11.21 tabasid Lõuna prefektuuri liikluspolitseinikud avaliku kiiruse mõõtmise käigus Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 182. kilomeetril Tallinna poole kihutava mootorratturi, kelle kiiruseks fikseeris liikluspolitsei patrull 229 km/h. Kuna sel teelõigul oli maksimaalne lubatud sõidukiirus 90 km/h, ületas rattur kiirust mitte vähem kui 126 km/h.

Politsei pidas kiirust ületanud mootorratturi kinni, lisaks juhile istus ratturi taga kaasreisijana ka noor naisterahvas. Juhi kontrollimisel selgus, et mootorratturil, Jaanil, puudus juhtimisõigus. Politsei toimetas isiku kohe peale rikkumist arestimajja kohtu ootele.

Juba mõned tunnid hiljem määras Tartu Maakohus kihutanud ning juhtimisõiguseta Jaanile karistuseks 25 arestipäeva.Väärteootsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul selle teatavakstegemisest.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Tõnu Kürsa ütles, et kiiruse ületamine on üks levinuim ja ohtlikum liiklusõnnetusi soodustav asjaolu. «Tänane kihutaja pani lisaks endale ohtu nii oma kaasreisija kui ka kõigi teiste liiklejate elu ning tervise, sest liigsuure sõidukiiruse korral ei ole juhil piisavalt aega reageerimiseks ning õnnetuse vältimiseks,» ütles Kürsa. Ta lisas, et sellisel kiirusel ohuolukorda sattudes on avariide tagajärjed üsna traagilised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles