Sõjakooli kadetid harjutavad Tartus linnalahingut

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnalahinguharjutus
Linnalahinguharjutus Foto: Kaitseväe peastaap / www.mil.ee

Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste kõrgema sõjakooli kadetid harjutavad täna hilisõhtul Tartu Karlova linnaosas linnalahingut.

Linnalahingu õppus algab reede õhtul kell 23 ja lõpeb laupäeva varahommikul kell kolm.

Kadetid harjutavad liikumisviise ja patrulli hoonestatud alal Karlova linnaosa üldkasutatavas piirkonnas Võru, Tehase ja Kalevi tänavatel.

Õppuste läbiviija, taktikaõpetaja kapten Priit Kasemetsa sõnul on harjutuse eesmärk anda kadettidele linnapatrulli planeerimise ja läbiviimse kogemus.«Meie jaoks on tegemist linnalahinguõppe lõpuharjutusega, kus erinevalt varasemast praktikast saame harjutada lahingtegevust linnakeskkonnas inimasustusega alal,» ütles kapten Kasemets.

Harjutusest võtab osa üle 50 tegevväelase, kellel on kaasas relvad ilma laskemoonata ja imitatsioonivahenditeta.

Tänavaid õppuse käigus ei suleta. Lahingvarustuses kõrgema sõjakooli teise õppeaasta kadetid liiguvad Tartu tänavatel seitsme- kuni kümneliikmelistes gruppides ning teevad endast oleneva, et mitte häirida linlaste öörahu. Kaitsevägi loodab kohalike elanike mõistvale suhtumisele.

Linnalahingu harjutust korraldab kõrgem sõjakool tänavu neljandat korda. Kaitseväe Ühendatud Õppeasutused on Eesti ainus riigikaitseline kõrgkool, kus koolitatakse ohvitsere ja allohvitsere kaitseväele ning Kaitseliidule. Kõrgem sõjakool on noortele, kes soovivad head juhtimisalast haridust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles