Aasta isad lõhkusid mõisas puid

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikooli õppejõud ja kergejõustikutreener, kolme lapse isa ja 2006. aastal aasta isaks valitud Mehis Viru (pildil) lõi pargiharvendustöödest maha jäänud puupakke kirvega lõhki raks ja raks. Kaks ta enda treeningurühma poissi – Norman Ploom ja Jaak Jagor – olid samuti abiks.

Eemal müristas kuivanud vahtra kallal mootorsaega Järvamaa talupidaja Aare Kabel, poeg Jüri-Kaarel kaasas. Aare Kabel on nelja lapse isa ja 2001. aastal aasta isaks valitud mees.
Taamal lõhkus puid Maarja küla asutaja ja kahe lapse isa Jaan Kallas, tema pärjati aasta isaks 2003. aastal.

Terve Tammistu mõis oli eile talgulisi täis. Naised tassisid oksi, piirasid hekke ja kõplasid peenramaal või pesid aknaid ja kerisid lõnga, osa tegijaid toimetas vanas meiereis.
Üks talgupäeva initsiaatoreid, lasteneuroloog ja professor ning 1999. aastal aasta emaks valitud Tiina Talvik ütles, et algul nad mõtlesid, et kui paarkümmend inimest tulla saab, on hea, aga tulijaid oli mitmelt poolt Eestist kokku 40 ringis.

Talvik on ka Eesti Agrenska Fondi üks juhte ning fond rajab Tammistu mõisasse nõustamis- ja rehabilitatsioonikeskust, mis on mõeldud puudega lastele ja nende peredele. Just sel määral, kuidas mõisa suudetakse korda teha, keskus seal juba tegutsebki.  

Kuna aasta ema ja isa valimisi korraldab Eesti Naisliit ning valimiste patroon on europarlamendi liige Siiri Oviir, kutsus Oviir tänavu kevadel kõik tiitliga pärjatud emad ja isad endale Brüsselisse külla. Tiina Talviku sõnul seal see talgumõte sündiski.

Eilsed talgud ei olnud kuulsatel Eesti emadel ja isadel sugugi esimesed, kahel korral on tööl käidud juba Põlvamaal Maarja külas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles