Huligaanid keerasid suvetelgi segamini

Merilyn Säde
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööl vastu kolmapäeva rüüstasid pahatahtlikud tegelased noorte suvetelki.
Ööl vastu kolmapäeva rüüstasid pahatahtlikud tegelased noorte suvetelki. Foto: Erakogu

Ööl vastu kolmapäeva risustati ja peksti segi Tartu kaubamaja kõrval asuvas suvetelgis olnud materjalid. Suvetelgi noored on nördinud, kuid süüdlased jäävad ilmselt karistuseta.
 

«Neljapäeval kell kaksteist läksin telki, et seal algavaks päevaks ettevalmistusi teha,» rääkis suvetelgi korraldaja Tiina Lehtme. «Asjad olid laiali pekstud, lauajalka täis sülitatud ja riisiga üle valatud,» ütles Lehtme nördinult.

Korraldaja sõnul polnud telgist midagi ära võetud: «Riis, mida me kasutame meisterdamisel, oli kõikjale maha pillutud ja meditsiinikarp oli samuti mööda telki laiali.»

Töökoormuse kasv
Huligaanid olid teibi mööda telgi seinu tõmmanud ja laste lemmikpärlid maha visanud. «Pärlitest pool läks nüüd kaduma ja üldiselt rüüstatigi meisterdamismaterjale,» lausus Lehtme. Tema sõnul sai suvetelk kaks nädalat rahulikult töötada, ilma et keegi seda pahatahtlikult rünnanud oleks. «Varasematel aastatel pole sellist probleemi olnud,» lisas Lehtme.

Korraldaja ei mõista, miks pidi keegi noortele mõeldud telgis sellise sigaduse korda saatma. «Nüüdsest on meil tööd rohkem, peame õhtuti kõik asjad kaubamajja tassima ja seal hoidma,» ütles Lehtme. Väärtuslikke esemeid ja materjale hoiti mujal juba varem, kuid kuna seni polnud probleemi, jäeti meisterdamismaterjalid telki.

«Võib-olla tuligi keegi midagi väärtuslikku otsima, ei leidnud seda ja lõi kõik segamini,» oletas Lehtme.

Avaldust ei esitata

Kuna suvetelgil ööpäevast valvet ei ole, loodeti videokaamerale, mis asub kaubamaja juures.

«Telk peaks kaamera vaatevälja jääma, kuid sellest vist siiski pole kasu, kaamerasilm ei ulatu sinna,» ütles Lehtme. Telgile ei tekitatud otsest varalist kahju, mistõttu otsustati politseile avaldust mitte esitada. «Kuna konkreetset kahju pole, siis pole sellel mõtet,» sõnas ta.

Politsei pressiesindaja Rag­ne Keisk ütles, et politseile on informatsioon laekunud, kuid avalduseta midagi ette ei võeta. «Omanik peab kahju suuruse kindlaks tegema, avalduse esitama ja alles siis alustatakse menetlust,» lausus Keisk ja lisas, et praegu on teave lihtsalt tallele pandud.

Augusti alguses avatud suvetelk on seni noortele iga päev tegevust pakkunud, uksi ei suleta ka pärast rüüstamist. «Üritame ikka iga päev telgi lahti teha, kuid ilma tõttu tuleb päev tihti varem lõpetada,» ütles Lehtme ja põhjendas, et tuul lõhub ja kõigutab telki kõvasti ning eelkõige tuleb mõelda noorte turvalisusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles