Kroonuaia sillal algab remont

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kroonuaia sild.
Kroonuaia sild. Foto: Sille Annuk

Kooliaasta alguseni on remondis Kroonuaia sild, kus Tartu linnavalitsus laseb parandada paisuvuuki Supilinna-poolses otsas.

Remondi tõttu on tänasest üks sillapool liikluseks suletud. Üle silla ei saa sõita Sauna tänavast Kroonuaia tänava suunas. Ümbersõit käib Vabadussilla kaudu.

Ajutiselt muutub bussiliini 16a marsruut. Bussid ei läbi Meltsiveski, Kroonuaia ja Kloostri peatust.

Ajutine Meltsiveski peatus on tähistatud Vene tänaval Vabadussilla lähistel ning ajutine Kloostri peatus Laial tänaval Kloostri ja Laia tänava ristmiku lähistel.

Paisuvuuk lekib

Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak selgitas, et Kroonuaia silla remont on väga vajalik seepärast, et praegu jookseb silla paisuvuugist vesi läbi ja silla konstruktsioonid on märjad.

Vee, külma ja soola koosmõjul hakkab betoon murenema ja seejärel lähevad rauast osad roostetama.

Haak ütles, et Supilinna-poolse kalda paisuvuuk oli kriitilisemas seisus, kuid lähiaastail tuleb remontida ka paisuvuuk teise kalda juures.

Töömaa piirdub üksnes vuugiga. Silla asfaltkatet ei ole kavas uuendada ega ole plaanis ka silla all kahjustunud betoonosadele iluravi teha.

Töö läheb maksma umbes 60 000 eurot ja remondi teeb firma K-Most. Selle esindaja on Haagi sõnul kinnitanud, et kõik on tööks valmis ning ollakse teadlikud, et 1. septembriks peab olema töö tehtud.

Sõpruse sild

Samal ajal jätkub Sõpruse silla remont, seal on samuti tööde ajapiiriks seatud 1. september, aga selleks ajaks valmis jõudmine on Haagi sõnul noateral.

«Kui iga päev sajab paduvihma, võivad betoonitööd jääda venima,» märkis Haak. «Ehitajad on pingelises režiimis, tööd on kuhjaga. Tehnoloogia seab omalt poolt tempo, sest betooni kivistumine näiteks võtab aega.»

Isegi kui Sõpruse silla konstruktsioonide parandamine ja paisuvuukide uuendamine peaks augusti jooksul valmis saama, jääb osa tööd ikkagi hilisemaks.

Nimelt jääb panemata uus asfalt, seda tuleb vaid kulunumatesse kohtadesse. Kogu sild uut asfalti ei saa. Asfaldipanek on kas õhtuti või nädalavahetustel ja seda ei tehta tipptundidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles