Emajões tuleb ujumisvõistlus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ujumisvõistlus Emajõe karikale.
Ujumisvõistlus Emajõe karikale. Foto: Kristjan Teedema

Reede õhtul saavad spordisõbrad end proovile panna Emajões, kus kavas ujumine 1,6-kilomeetrisel distantsil.

Neljandat korda peetava Emajõe ujumise osalejaskond on tavalistest avavee pikamaaujumistest üsna erinev, rääkis võistluse üks korraldaja Kaja Haljaste. Senistel mõõduvõttudel on kohale tulnud küll tuntud ujujaid aga päris palju on hoopis neid, kes ujuvad üksnes Emajõe-võistlusel.

Täna hommikuks, viimaseks eelregistreerimise päevaks, oli end kirja pannud 30 võistlejat. Tavaliselt on osalejaid olnud 80 ringis ning enamik registreerub stardis, lisas Haljaste.

Et jõgi on lai ja sügav, siis korraldajad igaks-juhuks alla 10-aastasi spordisõpru starti ei luba. 10 - 16aastastel peab kaasa ujuma lapsevanem või treener.

Start antakse Lodjakoja (Ujula 98) juures kell 17.30. Finiš asub Turuhoone juurde püstitatud paadisillal. Vajadusel transporditakse võistlejate riided stardipaigast finišisse.

Kuni kella 17ni saab end veel kohapeal võistlustele kirja panna. Võistluste juhendi leiavad huvilised veebilehelt www.ujumine.ee.

Päev hiljem on kavas aga kahe silla sprindiujumine Kaarsilla ja Võidu silla vahel. Registreerimine lõppeb laupäeval kell 11.30. Kell 12 algavad eelujumised. Distants on pikk umbes 150 meetrit ja see ujutakse Atlantise esiselt paadisillalt kuni Turuhoone juures asuva paadisillani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles