Turvatöötajad pidasid Tartus kinni joobes bussijuhi

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Pühapäeva õhtul pidas G4Si patrullekipaaž kinni ning andis politseile Tartu bussijaamas üle reisijaid transportida kavatsenud joobes olekus mehe.

Kell 19.07 teatati politseile, et Otepäält Tartu suunas sõidab reisibuss, mille juht võib olla joobes. Helistajaks oli selles samas bussis reisijana viibinud isik, kelle sõnul kaldus buss vastassuunavööndisse.

Samal päeval veidi hiljem, kella 19.30 paiku tuli Tartus Turu tänaval asuva G4Si patrullekipaaži juurde linnaelanik ning teatas, et ühe kaugliinibussi sõidustiil oli bussijaama liikudes äärmiselt kahtlane olnud. Nimelt oli buss tekitanud mitmeid liiklusohtlikke olukordi ning lisaks sõitnud ühesuunalisel teel vastassuunas.

Buss seisis Tartu Bussijaamas peatuses, juht oli sees ning müüs reisijatele pileteid. Ekipaaži turvatöötajad suundusid bussi juurde, kontrollimaks, kas kõik on ikka korras. Bussi sisenedes tundsid nad bussijuhiga suheldes tugevat alkoholi lõhna.

Turvatöötajad palusid koheselt bussijuhil rooli tagant lahkuda ning andsid joobetunnustega mehe peatselt saabunud politseile üle. Lõuna prefektuuri politseinikud tuvastasid, et mees oli enne sõitma asumist alkoholi tarvitanud. Joobes juhist teavitas G4Si juhtimiskeskus ka bussifirma dispetšerit, kes oli juhtunuga juba kursis ning tegeles asendusjuhi leidmisega. Uue bussijuhi saabumiseni parkis patrullekipaaži D-kategooria juhtimisõigust omav turvatöötaja bussi peatusest eemale parkimisplatsile.

Tartu kriminaaltalitus alustas juhtumi osas kriminaalmenetlust.

Eestis kasutavad G4Si valveteenuseid ligi 45 000 püsiklienti, kelle teenindamiseks on töös ligi 70 patrullekipaaži. Lõuna piirkonnas teenindab G4Si kliente 16 patrullautot, millest 4 baseeruvad Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles