Emajõe ääres võistlevad käsipallurid

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme mängivad üle riigi kokku tulnud pallurid Emajõe rannas ääres rannakäsipalli Eesti meistri tiitli nimel.

Tartu etapi peakorraldaja ja TÜ ASK käsipallitreener Priit Allikivi rääkis, et rannakäsipall ei ole Eestis veel niivõrd arenenud, et meil oleks sportlasi, kes oleks vaid sellele alale pühendunud. Nii tulevadki suvistele võistlustele talvised saalis mängijad.

Treeneri sõnul on liivas mängimine neile hea. Esiteks aitab see algavaks saalihooajaks vormis püsida ning teiseks parandab takistav liiv jalgade tööd. Kuna võrreldes saalis mängimisega piiravad reeglid oluliselt mängus lubatud füüsilist kontakti, siis ollakse sunnitud arendama ka tehnilist osavust.

Tartu etapp on kolmas ja viimane, eelmisel nädalal mängiti Põlvas ja juuli lõpus Valk­las.

Võistlustele on end registreerinud 44 võistkonda. See on rekordiline, eelmisel aastal oli osalejaid alla neljakümne.

Allikivi ütles, et kui kasv samamoodi jätkub, siis peaks järgmisel aastal mõtlema ilmselt ürituse kahepäevaseks tegemisele või laialijagamisele, sest Emajõe rannas ei ole rohkem kui neljale platsile kohta ning juba praegu kestavad mängud õhtuni, viimane algab pisut enne seitset.

Treeneri sõnul ei ole Tartu küll Eesti suurte käsipallilinnade hulgas, kuid neil meistrivõistlustel on suur tõenäosus, et vähemalt ühes klassis tuleb võit siia.

Tartu on esindatud nelja võistkonnaga: kaks meeste klassis, üks naiste hulgas ning üks 1998. sündinud poiste klassis. Nii naiste kui meeste arvestuses püüdlevad tartlased kindlasti esikohale.

Kuigi mänguplatsid on märgitud Emajõe äärde liiva sisse, jääb seal ruumi ka suvitajatele ja pealtvaatajatele.


Rannakäsipalli võistlused

• Eesti lahtiste meistrivõistluste III ja viimane etapp.

• Laupäeval, 10. augustil Emajõe rannas, algus kell 10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles