Nädalavahetus hobusesõpradele

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui hobused on hingelähedased, siis ei tohiks selle nädalavahetuse Luunja mõisapäevad kindlasti vahele jääda, sest hobuseid näeb seal täiesti tasuta kümnete kaupa.

Juba 34-aastase traditsiooniga Luunja Karika korraldaja Andri Sabrodini sõnul on kolmele võistluspäevale oodata umbes 180 hobust, ning päevad on pikad. Kokku antakse 543 võistlusstarti.

Teist aastat on Luunjas ka noorhobuste tšempionaat, kus takistussõidus näitavad oma oskusi nelja-, viie- ja kuueaastased ratsud. Pühapäeval kell 11 näeb lisaks võistlustele ka Eesti parimaid sugutäkke.

Peale Eesti parimate ratsutajate on oodata ka Valgevene ja Leedu koondise esindajaid ning võistlejaid Lätist.

Kui ise laupäeval kohale ei jõua, ei jää Luunja Karikas siiski nägemata, seda kantakse üle ka internetis aadressil www.spordikanal.com ning tšempionaadi finaalsõite www.hobumaailm.ee kaudu.

Need, keda hobused külmaks jätavad, saavad mõisapäevadel teha kõike muud. Reedel avatakse mälestuspark ja on Üllar Saaremäe «Mün­nichi monoloogide» esietendus, vallamajas saab vaadata Marko Matvere joonistuste näitust ning õhtul on roosiaias kontsert.

Laupäeval saab ringi vaadata laadal, igal täistunnil esinevad harrastuskollektiivid, meisterdajaid ootavad käsitöötelgid, hobukaarik teeb Luunjas ekskursioone ja õhtul järgneb loomulikult simman. Kõik üritused peale reedeõhtuse kontserdi on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles