Maarja Külas Põlvamaal avas uksed Eesti maja

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja Külas Põlvamaal avas uksed Eesti maja ehk esimene maja, mis on ehitatud Eestist kogutud annetuste eest.
Maarja Külas Põlvamaal avas uksed Eesti maja ehk esimene maja, mis on ehitatud Eestist kogutud annetuste eest. Foto: Lauri Kulpsoo.

Täna keskpäeval avas erivajadustega noortele loodud külas ehk Maarja Külas uksed esimene maja, mis on ehitatud Eestist kogutud annetuste eest. Eesti maja on Maarja Külas juba viies maja.


Maarja Küla sünnist kuni praeguseni ehk 12 varasema aasta jooksul on seal valminud Rootsi, Põhjala, Saksa ja Sõbra maja. Esmakordselt on Maarja Küla majal aga mitte perenaine, vaid peremees, kelleks on varem mööblitisleri ametit pidanud Einar Oimet.



Tema vastutab uues majas kogu elukorralduse eest alates söögitegemisest kuni majaelu traditsioonide kujundamiseni. Majja asub elama 10 inimest.



«Olen aastaid töötanud mööblitisleri ja puidutehnoloogina. Minu abikaasa Tiina on juba neli aastat Põhjala Maja perenaine, kogukonna elu on ka mulle meeldima hakanud ja nii otsustasingi elus teha pöörde ja tegeleda pensionini millegagi, mis mulle kõige enam meeldib,» kommenteeris Einar Oimet enese otsust asuda töötama Maarja Külas.



Eesti Maja on valminud valmis Lions'i ja Rotary liikumiste ning Olympic Casino toetuse teel. Maja avati Eesti lipu heiskamisega küla uude lipumasti.



Lõuna-Eestis Kiidjärve lähistel asuv Maarja küla on koduks 30 intellektipuudega noorele vanuses 18-32 eluaastat. Ulatuselt on Maarja Küla rahvusvahelisemaid  heategevusprojekte, mida on kokku toetanud üle 91 000 inimese 13 erinevast riigist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles