Purjus ja juhtimisõiguseta autojuhid lukustati kuuks ajaks kartsa

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arestimaja.
Arestimaja. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Politsei taotles vahetpidamata lubadeta ja alkoholi pruukinuna rooli asunud kahele mehele suurimat võimalikku arestipäevade hulka. Nüüd tuleb mõlemal liiklushuligaanil jääda 30 päevaks aresti.

Teisipäeva öösel peatasid Võru politseinikud Jüri tänaval kinni BMW 530. Juhi kontrollimisel ilmnes, et rooli keeranud 24-aastane Alar oli alkoholi tarvitanud, ka puudus tal mootorsõiduki juhtimisõigus.

Kuna Alarit on ka varem joobes ja lubadeta sõidu eest karistatud, toimetati ta arestikambrisse kohut ootama. Näiteks tabas politsei Alari sarnastelt rikkumistelt käesoleva aasta veebruaris. Siis eiras ta lisaks veel politseiniku antud peatumismärguannet. Kaks aastat tagasi sõitis ta purjuspäi Antslas Hauka laadal otsa jalakäijale, jättis sõiduki maha ning põgenes. Õnnekombel ei saanud jalakäija eluohtlikke vigastusi ning pääses traumapunktist kodusele ravile. Mullu novembris sõitis Alar aga Sangaste vallas teelt välja lepavõssa ning põgenes jällegi sündmuskohalt jättes autos viga saanud sõbra abita.

«Sellise surmakutsari puhul ei saa teisiti, kui küsida kohtunikult kõige suuremat karistust ning samas isoleerida ta liiklusest võimalikult pikaks ajaks,» põhjendas Võru patrulliteenistuse juht Varbo Maandi.

Täna Võrus toimunud kohtuistungil põhjendas Alar sõiduvajadust sellega, et tahtis Võru linnas Nooruse platsilt Statoili tanklasse sigarette ostma minna. Kusjuures sihtpunktiks olnud tankla asus sealsamas, üle tänava. Politsei taotlusel mõisteti teiste liiklejate turvalisust järjepidevalt ohtu panevale Alarile maksimumkaristus – 30 arestipäeva.

Valga mees sai 30 päeva aresti

Ka Valgas seisis täna kohtu ees mees, kelle harjumuseks on saanud purjuspäi ja juhtimisõigust omamata autoga sõita. Alles tänavu aprillis karistati 38-aastast Janekit 15-päevase arestiga ning mullu oktoobris võeti ta kriminaalvastutusele joobes juhtimise eest.

Valga patrulliteenistuse vanemkomissar Kaimar Karm üles, et üleeile öösel taas kinni peetud Janeki kõrval sõitis seekord kaasa ka tema viimaseid päevi sünnitusootel naine. «Kohutav teadmine, et ühiskonnas on inimesi, kellele ka nende endi kõige lähedamaste ja kallimate pereliikmete turvalisus mitte midagi ei tähenda,» oli vanemkomissar sõnatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles