Joobes kihutaja saadeti 15 päevaks aresti

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Politsei taotles täna kohtus aresti sõidukijuhile, kes vaatamata kahtlusele oma kainuse osas istus autorooli ning ületas lisaks ka lubatud sõidukiirust.

Pühapäeva pärastlõunal pidasid Lõuna prefektuuri liikluspolitseinikud Tartumaal Tähtvere vallas kinni Volkswagen Polo, mille juht ületas lubatud sõidukiirust vähemalt 36 kilomeetrit tunnis. Roolis olnud 28-aastase Marguse kainuse kontrollimisel ilmnes lisaks, et mees oli alkoholi tarvitanud ning ta toimetati arestikambrisse kainenema.

Marguse sõnul oli ta eelmisel õhtul sõpradega pidutsenud, alkoholi tarvitanud ning kuigi hommiku saabudes kõhkles oma kainuses, asus siiski Tartust Puhja suunas sõitu. Kiirusületamist vabandas ta tähelepanematusega.

Politsei on ka varem Margust tabanud nii piirkiirust ületamast kui ka autot juhtimast ajal, mil mees on olnud joobes. Nende rikkumiste eest määratud karistused seekordsel kohtupidamisel enam ei kehtinud.

Tartu maakohus otsustas täna, et Margusel tuleb arestimajas mööda saata 15 päeva, lisaks võeti mehelt ka mootorsõiduki juhtimise õigus eesolevaks neljaks kuuks.

Väärteootsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul selle teatavakstegemisest.

Selle aasta 7 kuuga on politsei arestipäevi taotlenud 570-le liiklusväärteo toime pannud inimesele ühtekokku 6679 arestipäeva jagu. See teeb keskmiseks aresti pikkuseks ligemale 12 päeva. Nende aresti mõistetute seas on juhtimisõiguseta, kiirust ületanud, alkoholi tarvitanud või muu liiklusrikkumise toime pannud juhid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles