Politsei tabas Lõuna-Eestis roolist kaks purjus liinibussijuhti

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei
Politsei Foto: Lõuna prefektuur

Täna hommikul kõrvaldasid liikluspolitseinikud juhtimiselt kaks alkoholi tarvitanud bussijuhti, kes vedasid reisijaid Jõgevamaalt Tartusse.

Lõuna prefektuuri liikluspolitseinikud alustasid Tartumaal Kõrveküla kandis «Kõik puhuvad» reidi kella seitsmest. Kahe tunni vältel kontrollitud 579 sõidukijuhist viis olid tarvitanud alkoholi, neist omakorda kaks olid reisijaid vedanud elukutselised sohvrid.

Kella 8.20 paiku peatati kontrolliks maaliinibuss, milles oli umbes 40 reisijat. Buss oli alustanud sõitu Jõgevamaalt ning siirdumas Tartu linna. Selgus, et roolis olnud 64-aastane Valdeko oli alkoholijoobes. Et politsei kõrvaldas napsise mehe juhtimiselt, jäid reisijad ootama kaine juhi saabumist.

Vaid 20 minuti möödudes peatas politsei samal teelõigul kinni järgmise maaliinibussi, mille juht, 49-aastane Ivar oli niisamuti alkoholi tarvitanud. Bussis olid kõik kohad välja müüdud, seega oli lisaks juhile sõiduvahendis veel poolsada inimest. Seegi buss oli liikumist alustanud Jõgevamaalt ning suunaks võtnud Tartu linna.

Bussifirma saatis välja kained juhid ning reisijad toimetati turvaliselt sihtpunkti. Mõlema bussijuhi suhtes alustas Lõuna prefektuur menetlust.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juht Tõnu Kürsa ütles, et kutselised juhid peaksid igal juhul olema kõikidele teistele liiklejatele eeskujuks. «Äärmiselt vastutustundetu on pakkuda sõiduteenust hulgale reisijatele, kelle õigustatud ootuseks on turvaliselt sihtkohta jõuda. Pikal marsruudil, tiheda liiklusega teel ja alkoholi pruukinuna pannakse aga süüdimatult ohtu hulga inimeste tervis ja elu,» sõnas Kürsa.

Ta lisas, et üsnagi suur hulk autojuhtidest arvab eelmisel õhtul alkoholi pruukinuna ekslikult, et kui hommikuks on enesetunne hea, siis ollaksegi kaine. Politsei soovitab mitte vaid bussijuhtidel, aga ka kõikidel teistel sõidukijuhtidel varustada end alkomeetriga, et enne sõitu asumist oma kainuses kindlapeale veenduda saaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles