Ekspolitseiniku protsess jätkub kohtuvaidlustega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Just selles kohas Tartus Vahi tänaval sõitis mullu veebruaris toonane kriminaalpolitseinik Kalle Kolk vigaseks abipolitseiniku.
Just selles kohas Tartus Vahi tänaval sõitis mullu veebruaris toonane kriminaalpolitseinik Kalle Kolk vigaseks abipolitseiniku. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu maakohus jätkas esmaspäeval protsessi abipolitseinikule otsasõidus süüdistatava Lõuna prefektuuri endise kriminaalpolitseiniku Kalle Kolgi üle ning osapooled jätkavad teisipäeval kohtuvaidlustega.


Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamme sõnul kuulas kohus esmaspäeval üle süüdistatava kaitsja vandeadvokaat Rein Napa taotletud tunnistajaid, samuti avaldati toimikumaterjale ja toimus täiendekspertiis.

«Protsess jätkub plaani järgi teisipäeva pärastlõunal kohtuvaidlusega, mille käigus osapooled esitavad oma seisukohad võimaliku karistuse osas,» ütles Tamm BNSile.

17. juunil alanud kohtulikul uurimisel Kolk (43) end süüdi ei tunnistanud. Ka vandeadvokaat Rein Napa leidis, et Kolgile esitatud süüdistus ei ole põhjendatud.

Lõuna ringkonnaprokurör Kretel Tamm süüdistab Kalle Kolki mootorsõidukijuhina liiklusnõudeid rikkudes inimesele ettevaatamatusest raske tervisekahjustuse tekitamises.

Õnnetus juhtus mullu 22. veebruaril kella 22.35 ajal, kui 24-aastane abipolitseinik Hendrik Siht tegi Tartus Vahi tänaval koos patrullpolitseinikuga liiklusjärelevalvet ning andis lähenenud Volvole käega peatumismärguande.

Volvo roolis olnud Kolk ei allunud korraldusele, vaid sõitis Sihile otsa ning põgenes seejärel õnnetuskohalt Nurme tänava suunas.

Abipolitseinik sai õnnetuses raskelt vigastada ja ta viidi haiglasse. Õnnetuse tulemusel sai Siht raske tervisekahjustuse ehk püsiva osalise töövõime kaotuse.

Sündmuskohal oli asfaltkattega sõidutee vihmamärg ja tänav oli valgustatud. Abipolitseinikul oli seljas helkurvest.

Süüdistuse järgi ei arvestanud Kolk teeolusid, ilmastikku ega nähtavust ning eiras vastassuunavööndisse kaldudes ka abipolitseiniku peatumismärguannet.

Kohtus süüdimõistmisel ähvardab Kolki kuni viieaastane vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles