Suvetelk võttis tuurid üles

Merilyn Säde
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubamaja kõrval asuvas kollases suvetelgis saavad noored meisterdada ning omandada uusi teadmisi.
Kaubamaja kõrval asuvas kollases suvetelgis saavad noored meisterdada ning omandada uusi teadmisi. Foto: Kristjan Teedema

Alates eilsest on noortel võimalus tegutseda kaubamaja kõrval asuvas kollases telgis ehk suvetelgis, kuhu on oodatud aega veetma igas vanuses noored.

Suvetelgi noortelinnak kerkib kaubamaja kõrvale aga järgmisel nädalal. Lille maja noorsootöö spetsialist ja suvetelgi korraldaja Tiina Lehtme ütles, et telgis leiab tegevust iga noor, kes huvitub meisterdamisest ja teadmiste omandamisest.

«Sel aastal on suvetelgi suurim eesmärk avastada noortes kangelased,» ütles Lehtme. Tema sõnul üritatakse noortele külaliste abiga ning õpitubade ja mängude kaudu anda teadmisi sellest, et iseenda kangelane olles on maailm parem paik.

«Suvetelk on juba neljandat aastat ning huvi selle vastu kasvab iga korraga,» ütles Lehtme. Üle-eelmisel aastal külastas telki kuu aja jooksul umbes kolm tuhat noort, eelmisel aastal oli uudistajaid noori ligikaudu viis tuhat.

Esimesel ehk sellel nädalal alustatakse väikese kollase telgiga, järgmisel nädalal avaneb võimalus tegutseda linnakus. «Linnakus on ajaveetmise nurk, ümmargune foorum män­­gude ja lõbutsemise jaoks,» tõi korraldaja näiteid. Linnakusse tuleb ka õpitubade telk, kus külalised saavad oma teadmisi edasi anda. «Kollane telk jääb tegutsema meisterdamisnurgana,» ütles Lehtme.

Linnakusse tuleb ka turu funktsiooni täitev heategevusnurk, kuhu on võimalik viia mänguasju, ehteid, raamatuid ja kõike muud, mida ise enam ei vajata. «Meie müüme iga eseme ühe euro eest teistele headele linlastele ning kogu tulu läheb asenduskodu Käopesa toetuseks,» lausus Lehtme. Kogutud raha eest plaanitakse osta kaubamaja kinkekaardid ning anda need üle enne esimest septembrit.

Suvetelgis on igal nädalal erinev läbiv teema. «Käesolev nädal on sissejuhatav ja kätkeb endas palju puhkpilli,» ütles Lehtme. Telk asub festivali «Mürtsub pill» kõrval ning tihedat koostööd tehakse ka orkestrinoortega.

Teisel nädalal tutvutakse tervisliku toiduga, kolmandal külastavad noori pommikoer, märulipolitseinik ja võõrsil missioonil olnud sõdur. Neljandal ehk viimasel nädalal mängitakse keerukamaid mänge, mis nõuavad nupukust, osavust, kiirust ja ka jõudu.

Suvetelk on lahti iga päev kella kahest päeval kaheksani õhtul 24. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles