Laululinnud kogunevad esmaspäeval rühma

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurepalu tee äärde ehitatud Ülenurme valla uues lasteaias Laululind hakkab käima 128 mudilast.
Kurepalu tee äärde ehitatud Ülenurme valla uues lasteaias Laululind hakkab käima 128 mudilast. Foto: Anni Nöps

Avar, värviline ning väga ilus – selline on esmamulje Ülenurme valla uuest lasteaiast Laululind, kus hakkab mõne päeva pärast käima üle saja mudilase.

Mõni päev enne Laululinnu avamist olid laululindude nimedega rühmaruumides ja õues mänguasjad kenasti kohtadel, voodid üles tehtud ja kokk Pille Traat katsetas kiiskavas köögis frikadellisupiga uusi potte.

Kõik paistis valmis olevat, kus on lapsed? «Lapsed tulevad esmaspäeval,» kostis Laululinnu direktor Tiina Trees. Kas esmaspäeval või veidi hiljem hakkab Ülenurme valla uues lasteaias käima 128 mudilast: kahes sõimerühmas saab hoitud kokku 32 ning neljas aiarühmas 86 tüdrukut-poissi.

Ülenurme vallavanem Aivar Aleksejev oli arhitekt Ott Ojamaa projekti järgi kolm omavahel koridoridega ühendatud maja ehitanud Eventus Ehituse OÜ tööga üldiselt rahul. «Kõva paduvihm kontrollis katuse ära, pidas vett küll,» ütles ta. «Äravooluga oli alguses veidi probleeme, aga see peaks nüüd korras olema.»

Kolmapäevani oli aga kõva pähkel signalisatsioon, mis öösiti omatahtsi üürgama pistis ja naabruses oleva Soinaste elurajooni elanikke pahandas. «Alguses käis siin rebane, aga nüüd ei tohiks küll keegi territooriumile pääseda, siin on korralik aed,» märkis Aivar Aleksejev.

Suurel õuel on tõesti suur korralik aed ja sinna sisse mahub palju. «Siin on kõigele mõeldud, ohutu kõrgusega kelgumägi oli juba enne ehitamise algust valmis,» ütles Tiina Trees. Kelgumäge ei saa unustada ka soojal ajal, sest selle ümber on jalgrattarada.

Kõigele on mõeldud ka majas sees: rühmades on õpetajatel väike panipaik, suuremate laste rühmades on tualettides ka pissuaarid ning sõimerühma välisukse juures on kaks WCd.

«Sellist asja ei nõua ükski norm,» ütles Aleksejev nende kohta. «Aga väikesed mängivad õues ju viimase piirini, tuppa tulles ei pruugi nad rühma tualetti jõuda, sellepärast tegimegi need kohad kohe välisukse juurde.»

Lasteaia ehitamiseks kulus 2 612 000 eurot. Sellest 928 115 eurot tuli Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse kaudu toetusena euroliidu regionaalarengu programmist, ülejäänu panustas Ülenurme vald. Lisaks soetas vald lasteaeda ligi 170 000 euro eest sisustust.

Uus lasteaed kõiki soove siiski ei täida: 1. augustil on Ülenurme vallas lasteaiajär-jekorras veel 92 pooleteise- kuni kolmeaastast tüdrukut-poissi.

Üle kolmeaastastel lastel enam järjekorda pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles