Tulekahju hotellis võis põhjustada ventilaator

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandri hotellis laupäeval põlenud numbrituba on tugevalt tahmunud ja ootab remonti.
Aleksandri hotellis laupäeval põlenud numbrituba on tugevalt tahmunud ja ootab remonti. Foto: Milvi Rannamäe

Aleksandri hotelli põlengu nädalavahetusel põhjustas tõenäoliselt ventilaator, on päästeameti hinnang. Hotelli juhataja osutab, et toast leiti suitsukoni, kuigi suitsetamine on hotellis keelatud.

«Ega minul muidugi siin palju vaielda ei ole, nemad on spetsialistid,» ütles põlengu põhjust kommenteerides Aleksandri hotelli juhataja Imre Taal. «Kõik ventilaatorid lähevad nüüd kontrolli. Mõnel on veel garantiiaeg.»

Kõneks olevast lauaventilaatorist on alles ainult metallosad, kõik muu sulas ja põles. Taal ütles, et selline õnnetus on ometigi imelik, sest kõikides hotellides on rikkevoolukaitse, mis rakendub isegi pisikese ülekoormuse korral, näiteks kui kasutada kaasa võetud fööni, mille võimsus on suurem, kui hotellis ette nähtud.

Päästeameti pressiesindaja Astra Pintson-Käo kinnitas, et koni toas tõesti oli, kuid ventilaator põlengu põhjustajana oli menetlusinspektori hinnang.

Kiire töö
Häirekeskus sai teate põlengust Tartus Aleksandri tänavas asuvas Aleksandri hotellis laupäeval kell 17.32. Kui päästjad kohale jõudsid, põles tuba hotelli kolmandal korrusel leegiga. Hoones viibinud neli külastajat olid enne päästjate saabumist välja tulnud ja kannatada keegi ei saanud.

Taal ütles, et nende jaoks algas õnnetus sellest, et vastuvõtus tuli pulti häire ja ka häirekellad hakkasid tööle. Administraator jooksis seepeale üles vaatama. Avanud kolmanda korruse koridori ukse, nägi ta suitsu. Siis helistas häirenumbril ja hakkas inimesi evakueerima – nagu kord ette näeb.

«Noor tütarlaps, aga müts maha – kui päästetöötajad kohale jõudsid, olid inimesed evakueeritud,» kiitis Taal. «Ja räägitagu päästeameti kohta mida tahes, nemad tulid kiirelt kohale ja tegid töö väga kiirelt ära. Hetk ja kohal. Nagu filmis.»

Kahjutuli sai kustutatud kell 18.06. Päästeameti teatel hävis põlengus ruumi sisustus ja alumine korrus sai veekahjustusi.

Taal täpsustas, et kahjud olid pigem tagasihoidlikud. Alumisel korrusel tuli vahetada ripplae plaate. Põlenud toas hävisid täispuidust laud ja tool, kuid näiteks voodid ja riidekapp ei jõudnud tuld võtta. Ka pistikupesad ja lülitid polnud jõudnud sulama hakata.

Kasutada neid mööblitükke siiski enam ei saa, sest kõik on tahmunud. «Seda lõhna ei võta voodist miski välja,» tõdes Taal.

See tuba oli välja antud sportlaste rühma liikmetele, kes põlengu puhkemise ajal hotellis ei viibinud. Õnnelikul kombel olid ka nende rõivad riidekapis ja jäid seetõttu terveks.

Hotell jätkab tööd

«Jumal tänatud, et keegi kannatada ei saanud. Ma ei soovi ühelegi konkurendile sellist asja, see on tõeline õudusunenägu,» ütles Taal.

Põlengupäeval tuli Aleksandri hotellil klientide majutamiseks kasutada linna teiste hotellide abi, kuid nüüd jätkab hotell tavapäraselt.

Isegi põlenud toa ukse taga koridoris ei anna enam miski äsjasest tuleõnnetusest aimu, kui jätta tähelepanuta kerge kirbe lõhn.

Hotelli juhtkonna töö jätkub nüüd kindlustusseltsi ja remondifirmaga.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles