Kohus saatis 193-kilomeetrise tunnikiirusega kihutanud Vene kodaniku arestikambrisse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bentley, millega Sergey kihutas
Bentley, millega Sergey kihutas Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Täna mõisteti Tartumaal oluliselt kiirust ületanud ja teisi liiklejaid sellega ohtu pannud sõidukijuhile karistuseks kahenädalane arest.

Möödunud pühapäeval mõõtis Lõuna prefektuuri liikluspatrull 90 km/h alas Laeva vallast Tartusse suunduva Bentley kiiruseks 193 kilomeetrit tunnis. Seega ületas autojuht lubatud kiirust mitte vähem kui 96 km/h, teatas PPA pressiesindaja.

Lisaks tegi autojuht suurel kiirusel ohtlikke möödasõite, tekitades kaherealisel teel oma manöövriga juurde kolmanda sõidurea. Antud sõidukist teatasid politseile ka teised liiklejad, kelle sõnul põhjustas autojuht teistele liiklejatele korduvalt liiklusohtlikke olukordi.

Juhi kinnipidamisel ilmnes, et tegu oli 33-aastase Venemaa kodaniku Sergeyga, kes põhjendas nii enda kui ka teiste liiklejate ohtu panemist Moskvasse tööle kiirustamisega. Mees kõrvaldati juhtimiselt ning jäeti arestimajja kohut ootama.

Ohtlikult kihutanud juhile mõisteti karistuseks 14 päeva aresti. Väärteootsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul selle teatavakstegemisest.

Tänasel kohtuistungil tunnistas Sergey oma rikkumist, sõnades, et kui oleks teadnud kiirusületamise eest kohaldatavast karmist karistusest vabaduse kaotuse näol, ei oleks ta kindlapeale selliselt käitunud. Ta andis paljutõotava lubaduse Eestis kunagi enam kiirust ületada ja teisi liiklejaid ohtu panna. Lisaks sõnas ta, et ka Venemaal oleks tarvis liiklusrikkumiste eest mõista karmimaid karistusi, sest siis kasvaks lootus sealsetelgi teedel kord majja saada.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juht Tõnu Kürsa ütles, et joobes juhtide ja turvavarustuse eirajate kõrval on kiiruse ületamine üheks ohtlikumaks rikkumiseks. «Ses vallas on politsei ka karistuspoliitikat karmistanud, kuna nende rikkumiste pinnalt juhtub enim liiklusõnnetusi, kus inimesed viga või surma saavad,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles