Söögikohad kisuvad õueala pärast

Merilyn Säde
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rüütli tänaval asuva Balkani lauad, millel on ka restoranile viitavad sildid, seisavad kohviku Armastus ühe akna all.
Rüütli tänaval asuva Balkani lauad, millel on ka restoranile viitavad sildid, seisavad kohviku Armastus ühe akna all. Foto: Anni Nöps

Rüütli tänavas asuv kohvik Armastus kogub klientidelt allkirju, et ettevõte saaks mõlemaid aknaaluseid terrassi jaoks ise kasutada.

Praegu asub Armastuse kohviku ühe aknaaluse ees restorani Balkan terrass kolme lauaga. Restoran on saanud linnavalitsuselt loa oma õueala seal hoidmiseks. 

Armastuse kohviku omanik Tairi Leis ütles, et ta on linnavalitsusele mitu korda avaldusi esitanud ja kirjutanud, et teise ettevõtte õueala nende ukse eest mujale paigutataks, kuid siiani tulemusteta. Tema sõnul on linnavalitsusest vastatud, et Balkanile on luba välialaks antud ning sellega tuleb leppida.

«Minu arvates on ennekuulmatu, et ühe ettevõtte ees on hoopis konkureeriva ettevõtte lauad,» lisas ta.

Kliendid segaduses
Armastuse omaniku sõnul tekitab praegune olukord klientides segadust ja probleeme. Ta tõi näiteks olukorra, mida juhtub väga tihti.

«Kliendid tulevad ja istuvad maha, arvates, et nad on kohvikus Armastus, kuid teenindama tuleb neid hoopis restorani Balkan teenindaja,» lausus Leis.
Omaniku sõnul on ette tulnud ka ebameeldivaid olukordi, kus klient on ostnud Armastusest kohvi ja koogi ning läinud istuma Balkani õuealale. «Balkani teenindajad on meie kliendid sealt ebaviisakalt ära ajanud,» ütles Leis.

Balkani juhataja Dimitre Georgijev ütles selle peale aga, et nemad kliente ära ajanud ei ole. «Meil ja meie klientidel ei ole probleemi, et meie lauad ja toolid just seal asuvad,» ütles Georgijev.
Ta lisas, et inimestel ei ole probleemi ka arusaamisega, kuhu ja millise ettevõtte lauda istutakse. «Meil on oma kindel klientuur, me pakume hoopis teisi toite ja meie laudade peal on ka kirjas, missuguse ettevõtte välialaga on tegemist,» sõnas Georgijev.

Tairi Leisi sõnul heidab olukord, kus Armastuse kohviku akna all on teise ettevõtte õueala, kohvikule halba varju. «Kui klient on tulnud meie kohvikusse, aga istunud valesse kohta ja teda aetakse sealt ebaviisakalt ära, siis toob see meile kahju,» lausus Leis.
Dimitre Georgijev ütles aga, et hoopis Armastuse kohviku teenindajad kahjustavad restorani Balkan imagot.

«Kui nemad näitavad näpuga meie teenindajate peale ja ütlevad, et «see restoran seal võttis meie väliala ära», siis kahjustab see meie mainet,» ütles Georgijev.

Georgijevi sõnul on linnavalitsus andnud neile loa kõnealusel pinnal oma kliente teenindada. «Meil on linna­valitsuse dokument ja joonis, kus arhitekti allkiri tõestab, et kõik on õige,» lisas ta.

Armastuse kohviku omanik leiab aga, et linnavalitsus peaks nii teda kui ka linnarahvast kuulama. «Hakkasime oma klientidelt allkirju koguma, sest linnavalitsus peab ju ometi linnarahvast kuulama,» lausus Leis.

Tairi Leisi sõnul on suurem osa klientidest olnud ka nõus allkirja andma. Ta lisas, et mõni härrasmees on kohe naljatanud: «Noh, kas teeme aknaaluse kohe tühjaks?»

Balkani juhataja kuulis enda sõnul allkirjade kogumisest alles klientidelt. «Kliendid ise tulid meie käest küsima, et mis toimub, kohvikus kogutakse allkirju,» ütles Georgijev, kelle sõnul pole Armastuse kohviku juhataja tema poole pöördunud ja probleemistki kuulis ta  klientidelt.

Linn probleemi ei näe

Linnavalitsuse kaubanduse peaspetsialist Meeri Tensing ütles, et väliala luba on väljastatud mõlemale ettevõttele. «See on linna maa ja kaubelda tahavad ju kõik,» lisas Tensing.

Peaspetsialisti sõnul peab ettevõtja õueala sooviga pöörduma kõigepealt linnakunstniku poole ja temaga terrassi asukoha kooskõlastama.

«Kui selline haldusakt on väljastatud ja luba on mõlemal, siis on kõik õige,» lausus Tensing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles