Tartumaa ettevõtted rikuvad reegleid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seadus.
Seadus. Foto: SCANPIX

Tartumaa ettevõtetes töökeskkonna olukorda kontrollinud tööinspektsioon avastas tänavu esimesel poolaastal seadusrikkumisi rohkem kui mullu samal ajal.


Kuue kuuga kontrollisid tööinspektsiooni inspektorid töökeskkonda 278 Tartu linna ja maakonna ettevõttes, 2012. aasta samal ajal kontrolliti 200 firmat, teatas tööinspektsiooni Lõuna inspektsioon. Avastatud vigade arv oli tänavu 874, mullu pandi neid kirja 542.

Rasked tööõnnetused
Kuue kuuga on Tartu ja Tartumaa ehitusplatsidel juhtunud neli rasket tööõnnetust. Tartu Idaringtee ehitusel juhtus kaks rasket tööõnnetust. Ränga jalavigastuse sai kaevetööde kindlustamata ohutsooni sisenenud töötaja. Teine õnnetus juhtus töölisega, kes sisenes viadukti ehitustöödel märgistamata ohualasse, tema kätt vigastas vana viadukti osalise lammutamise käigus alla kukkunud metalltala.

Enam levinud vead on Tartu ja Tartumaa ettevõtetes isikukaitsevahendite mittekasutamine, kindlustamata-toestamata kaevandid, ohtlikud liikumisteed ning ebarahuldavad või puuduvad puhke- ja olmetingimused. Tänavu esimese kuue kuuga registreeriti Tartu linnas ja maakonnas 305 tööõnnetust, millest 48 põhjustasid raske tervisekahjustuse. Eelmise aasta samal ajal pandi kirja 280 tööõnnetust, millest raskeid oli 47.

Väärteod töösuhete vallas
Esimesel poolaastal registreeriti kuus kutsehaigust ja 13 tööst põhjustatud haigestumist. Samal ajal peatati seadusrikkumiste tõttu töö 32 korral (2012. a esimesel poolaastal 20 korral). Samuti keelati 60 töövahendi kasutamine (2012. aasta esimesel poolaastal 19 töövahendi kasutamine).

Töösuhteid kontrolliti poole aasta jooksul 37 ettevõttes, kus avastati 99 seadusrikkumist (2012. aastal samal perioodil leiti neid 51 ettevõttes kokku 104). Töötervishoiu, tööohutuse ja töösuhete vallas seaduste rikkumise pärast menetleti 12 väärtegu. Trahve määrati 2465 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles