Ujuja plaanib ületada Võrtsjärve

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teet Daaniel
Teet Daaniel Foto: Erakogu

Maratoniujuja Teet Daaniel plaanib täna ujuda üle Võrtsjärve, ja ikka pikemat teed pidi ehk põhjast lõunasse.

Teekonna pikkus on umbes 40 kilomeetrit ja Daaniel hindas, et aega võiks see võtta 11-12 tundi. Kui just ei tule äikesetormi, lakkamatut sadu või ülitugevat tuult, siis on plaanis ujumist alustada kell 10 Vaiblast järve põhjarannikul. Maaletuleku kohaks on mõeldud Väikse Emajõe algus.

Daaniel rääkis, et Võrtsjärves on ta ujunud varemgi, kuid keskel, kuhu ta tee nüüd viib, ei ole enne käinud. Järve olude kohta uuris ta seetõttu kohalikelt ning mingeid erilisi takistusi ei pidavat ette tulema.

Esialgu pidi talle ka seltsilisi ujuma tulema, kuid praeguseks on nad loobunud ja järveületuse võtab Daaniel ette vaid koos saatetiimiga.

Siinkandis on tallinlane Daaniel ujunud varemgi. Paar aastat tagasi oli tal plaanis ujuda esimesena mööda Emajõge Võrtsjärvest Peipsisse, kuid see eesmärk jäi täismahus saavutamata ning distantsi läbis ta kahes osas. Tänavu juuli alguses tegi selle vägiteo ära hoopis 20-aastane Allan-Kris Malleus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles