Oa tänava maja kaotas korruse

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oa 10c kortermaja eile ühekorruselisena.
Oa 10c kortermaja eile ühekorruselisena. Foto: Anni Nöps

Kevadel alanud Oa tänava majasaaga on lõpule jõudmas, sest tüli põhjustanud kahekorruseline maja on madalamaks lammutatud ja linnavalitsus küsib muudetud projektile naabrite nõusolekut.

Nüüdseks ühekorruselisse suvila ilmega ridaelamusse aadressil Oa 10c tuleb kolm korterit ja Oa tänava poolt vaadates on maja uus fassaadilahendus ka selgelt aru saada, ehkki uksed-aknad pole ees. Õues on pandud paika sillutis ja tasandatud mullapind.

Naabrite, õdede Rebaste krundil on veel aimata, milline oli 10c maja kevadel, kui suur tüli lahti läks. Kaks kõrgusse turritama jäänud voodrilauda annavad mõista, kui palju on maja madalamaks tehtud. Sein on veel kaetud voodrilauaga, aga sinna tuleb uue projekti järgi krohviga kaetud tuletõkkesein, kus ei ole aknaid.

«Sellist tulemust ei julgenud loota,» ütles Aet Rebane eile. «See on üllatavalt positiivselt läinud, et päriselt ei mätsitudki midagi kinni. Üritati küll, aga sellest sai läbi hammustatud. Olid hetked, kus ei osanud lootagi, et siia seina ei tule aknaid ja tuleb tulemüür. Kui ei tehta veel mingit trikki, siis laheneb see päris hästi.»

Asjaajamine edeneb

Mõni mure tal siiski on. Rebane ütles, et midagi on ehitamise tagajärjel juhtunud drenaažiga, sest nii nende kui ka naabrite aeda tekivad sadudega lombid, mida varem ei ole olnud.

Veel ütles Rebane, et ta ei tahaks oma aeda ehitama mehi, kes kevadel tema last ähvardasid ja tellingutelt filmisid.

Tartu arhitektuuri ja ehituse osakonna juhataja Andrus Mäesepp ütles, et just eile saatis linnavalitsus naabritele kirja, kus palutakse kooskõlastada muudetud projekt.

Erimeelsusi tema kinnitusel enam olla ei tohiks ning 10b ja 10c maja kubatuur vastab nüüd nõutule.

Arendaja Marko Perv lausus, et eile saabus õdede Rebaste emalt, kes on tegelikult kõrvalkrundi omanik, luba kasutada krunti kahe meetri laiuselt Oa 10c maja fassaaditöödeks augusti jooksul, luba on taastada ka ehituseelne olukord. Mäletatavasti saeti Rebaste krundilt maha kreegipuu, hekikuuski ja lammutati piirdeaeda.

«Ootame naabrite heakskiitu. Kui see tuleb, siis sellisel kujul maja jääb,» ütles Perv. «Naabrid on tagasi võtnud kuuldavasti oma vaided ja asjad. Tundub, et see, mis on ehitatud, on kõigi maitse järgi ja nii peaks see jääma.»

Ostjad loobusid

Marko Perv rääkis, et 10b maja ehitus on plaanis lõpetada paari nädalaga, 10c maja peaks valmis saama augusti jooksul.

Mis sai aga klientidest, kes tahtsid endale 10c majja korterit osta? Perv vastas, et klientidega on räägitud ja enamik loobus ostmisest. Teisele korrusele korterit tahtnud esimese korruse korterist ei huvitunud. Praegu on kolmest esimese korruse korterist kaks vabad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles