Tartu noorte seas levib linnalegend süstlamaniakist

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süstal.
Süstal. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Ööklubides pidutsevate noorte hulgas tekkis täna paanika. Nimelt võis tänasest Õhtulehest lugeda artiklit, kus hirmutatakse inimesi võimalike süstlamaniakkide ohuga.


Õhtulehele vihjanud inimesed väidavad, et Tartus Club Tallinnas ja Atlantise klubis võib tantsuhoos saada süstlatorke, mis nakatab ohvri HIViga. Lisaks torkehaavale olevat pidutsejad hiljem leidnud oma taskust ka kirja, kus öeldakse, et «Tere tulemast meie sekka», vahendas Reporter.ee.

«Eks legende on igasuguseid. Atlantise eest rääkides võin öelda, et meie turvameeskond ega juhtkond ja siin töötavad inimesed pole taoliste intsidentite kohta saanud ühtegi vihjet. Ma julgen arvata, et see on linnalegend,» ütles Atlantise programmijuht Erlend Aav.

«Keegi ilmselt tahab siin ennast lihtsalt puhtaks pesta. Võib-olla keegi on kusagilt HIVi saanud ning tahab oma vanematele või kellelegi tõestada, et tal on HIV ja ütleb, et sai selle näiteks klubi Tallinnast,» arvas Club Tallinna programmijuht Priit Seäsk.

Ei Õhtuleht ega ka ükski teine meediakanal pole siiani suutnud leida inimest, kes kas või anonüümselt tunnistaks, et just tema on ööklubis tantsides endale HIV-viiruse saanud.

Ka anonüümne aidsi-kabinet ja Tartu Ülikooli Kliinikum kinnitavad, et nende juures ei ole registreeritud ühtegi sellist juhtumit, kus inimene oleks endale nimetatud viiruse ööklubis tantsides süstlatorkest saanud. Sama kinnitab ka politsei.

«Instantse on ju erinevaid, kes peaksid seda võtma teadmiseks - kiirabi, politsei, turvameeskonnad. Meil aga ei ole isegi vihjet selle kohta,» ütles Aav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles