Nädalavahetusel võistlesid triatleedid

Merilyn Säde
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Laupäeva pärastlõunal peeti Tartu Mill Triathlon, mille võitis Markko Etverk  ajaga kaks tundi ja kaks sekundit. Võistlusest võttis osa umbes kolmsada inimest.

Markko Etverk ütles pärast finišisse jõudmist, et rada oli hea, kuid rattasõit osutus küljetuule tõttu mõnevõrra raskeks. «Eesti kohta oli see rada väga hea ja raske,» lausus võitja ning lisas, et kõige lihtsam oli talle jooksmine. «Sain oma jooksurütmi ühtlaseks ja nii ta läks,» nentis Etverk.

Võitja sõnul oli raja kõige raskem osa rattasõidu teise ringi lõpp. «Seal oli tugev mägi sees ja seepärast oli raske,» lisas ta. Küsimusele, millal ta aru sai, et võit on tema, vastas noormees naeratades: «Rattasõidu teisel ringil vaatasin, et mul on võimalus võita.» 

Võisteldi nii individuaalselt kui ka võistkondlikult. Osavõtjatel tuli poolteist kilomeetrit ujuda, 40 kilomeetrit rattaga sõita ja 10 kilomeetrit joosta. Individuaalsel võistlusel sai teise koha Harri Sokk ajaga 2:01.29, kolmandaks tuli Priit Ailt ajaga 2:02.28.

Võistkondadest võitis Team Ventexpert, kuhu kuulusid Lauri Käi, Helgor Markov ja Viljar Vallimäe. Teiseks tuli SK Keremeister ja kolmandaks «Priit Ailt, hoia alt!».

Tartu Mill Triathloni raames peeti veel Balti meistrivõistluste ja Eesti karikavõistluste etapp.
Eile pärastlõunal võisteldi aga Euroopa karikaetapi triatloni sprindidistantsil, kust võtsid osa võistlejad 29 riigist.

Võistluste peakorraldaja Ain-Alar Juhanson ütles, et triatlon oli väga tähtis. «Üks võistleja lendas Kanadast siia 24 tundi ning pärast siin võistlemist lendab ta jälle 24 tundi tagasi järgmistele võistlustele, mis näitab, et see võistlus siin on väga oluline,» põhjendas ta. 
Peakorraldaja sõnul võttis kolm päeva väldanud võistlustest osa 860 inimest, sealhulgas võistlejate tiimikaaslased.

Juhansoni sõnul on triatlon olnud talle korraldajana väga raske. «Linnas on siiski keerukam võistlusi korraldada, kuid linnasüda on triatloniks väga hea koht, sest ümberringi on inimesed,» selgitas ta, et nii on võistlejatel rohkem kaasaelajaid.

«Väga hea, et hansapäevad on samal ajal,» lausus Juhanson ja lisas, et need kaks üritust andsid teineteisele palju juurde.  Peakorraldaja sõnul korraldatakse ka järgmine linnatriatlon just Tartus, sest siin on tema sõnul ideaalne keskkond võistluseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles