Aivar Otsalt pääses vahi alt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Otsalt.
Aivar Otsalt. Foto: Margus Ansu / Postimees

Mitmes kuriteos süüdistatuna alates mai keskpaigast vahi all viibinud Ida prefektuuri endine juht Aivar Otsalt pääses kolmapäeva õhtul taas vabadusse.


Otsalt sai vabadusse prokuröri otsusel, kuna süüdistaja hinnangul olid ära langenud Otsalti vahi all hoidmise alused.

«Prokuratuur otsustas asendada Aivar Otsalti vahistamise kergemaliigilisema tõkendiga, sest vahistamise aluseks olnud oht uute kuritegude toimepanemiseks on prokuröri hinnangul hetkel minimaalne. Otsuse langetamisel arvestas prokurör muu hulgas Aivar Otsalti erandlike perekondlike asjaoludega,» selgitas prokuratuuri pressiesindaja Marko Uibu BNSile.

Kaitsepolitsei pidas Otsalti kinni 19. mail ning järgmisel päeval võttis Tartu maakohus ta prokuratuuri taotlusel vahi alla.

Hiljem esitas prokuratuur Otsaltile süüdistuse omastamises, eraviisilisele jälitustegevusele kihutamises, loodusliku loomastiku kahjustamisele kaasaaitamises, tulirelva ja helisummuti ebaseaduslikus käitlemises ning lõhkeseadeldise olulise osa ja tsiviilkäibes keelatud tulirelva olulise osa ebaseaduslikus käitlemises.

8. juunil astus Otsalt koos üheksa teise politseiniku ja ühe politseivälise isikuga kohtu ette ning 9. juunil oli kohtu päevakorras süüasjas karistuskokkulepete kinnitamine. Kohus seda siiski ei teinud, viidates mitmele puudusele süüdistuses, ning saatis materjalid tagasi prokuratuuri.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri kinnitusel on praegu otsustamisel, kuidas süüdistaja politseinike süüasja menetlemisega edasi läheb.

Postimehele kinnitas Marko Uibu, et ühegi teise antud kriminaalmenetlusega seotud kahtlusaluse suhtes tõkendit ei muudetud ning nad jäid kõik edasi vahi alla. Kas prokurör veel mõne kahtlusaluse lähiajal vabastab, ei osanud Uibu öelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles