Mehed lähevad lambaid sööma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kalevipoja suveteater esietendab neljapäeval algusega kell 19 Kääpa külas Veikko Huovineni humoorikal jutustusel "Lambasööjad" põhineva näidendi.
 

Kahel kõrgesti haritud sõbral saab villand rutiinsest ja lõputust tööst. Nad viskavad portfellid nurka ja otsustavad veeta koos puhkuse, mida saaks peagi saabuva talve tuisus muigega meenutada.

Retkel läbi maa kütitakse lambaid, küpsetatakse röövlipraadi, räägitakse tõeliste meeste jutte ja arutatakse maailma asju.

„Lambasööjad“ on Veikko Huovineni ülipopulaarne jutustus, mis ilmus Soomes 1970. aastal. Sellest on tehtud lugematuid dramatiseeringuid teatrile ja ka täispikk mängufilm, mis esilinastumise aastal (1972) tõi kinodesse rohkem vaatajaid kui kõik teised sel aastal linastunud filmid kokku.

Kalevipoja suveteatrile kirjutas sellest ülinaljakast loost uue dramatiseeringu auhinnatud Soome filmi- ja näitekirjanik Veera Marjamaa. Mängivad Mart Toome ja Anti Reinthal, sõbrad ja kunagised kursusekaaslased lavakunstikooli 20. lennust. Järgmised etendused on 19.–21. ja 25.–28. juulini ning 1.–4. augustini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles