Vaimse tervise hooldekeskus sai uue juhi

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Sooniste
Indrek Sooniste Foto: Sille Annuk

Tartu vaimse tervise hooldekeskuse uus juhataja on Indrek Sooniste, kes varem töötas Tartu linna eakate ja puuetega isikute hoolekandeteenistuse juhatajana.

Vaimse tervise hooldekeskuse nõukogu esimehe Toomas Teini sõnul lõppes endise juhataja Vello Vengerfeldti tähtajaline tööleping ning nõukogu korraldas konkursi.

«Konkursile esitas dokumendid neli-viis inimest. Ka endine juhataja kandideeris,» kommenteeris Tein. «Arutasime kõik põhjalikult läbi. Palusin nõukogu liikmete eelistusi, neid esitati algul kaks – endine juhataja Vello Venger­feldt ja Indrek Sooniste. Aga edasisel valikul olid nõukogu liikmed siiski Sooniste poolt. Usun, et me saime juhiks väga väärika spetsialisti, kelle suur pluss on ta endine, palju aastaid kestnud töö eakate ja puuetega isikutega Tartu linnas. Ta on väga tugev oma ala spetsialist terves Eestis.»

Mõni aasta pensionini

Tein tunnistas, et üks nukker moment selles otsuses küll oli, sest Vengerfeldtil, kes oli juhtinud asutust paarkümmend aastat, oli jäänud vaid mõni aasta pensionini.

Alates 1. maist vaimse tervise hooldekeskuse juhataja tööd tegev Indrek Sooniste ütles, et uus amet on talle huvitav, sest see on midagi täiesti uut, mille tegemisel tuleb ennastki muuta.

«Minu käsutusse on antud ressursid ja suurepärased töötajad eakate ja tööeas klientide toimetuleku toetamiseks. See on ühtlasi võimalus arendada ja ellu kutsuda uusi teenuseid,» märkis ta.

Üheks tähtsaks sihiks peab Sooniste keskuse klientide töölkäimise toetamist ja nende töövõime arendamist. Ka on tema meelest väga oluline leida üles tööeas inimesed, kelle hoole all on dementsed eakad. Niisugustele peredele on tema sõnul väga vaja pakkuda eaka inimese päevahoiu võimalust.

Konkurss on lõppenud

Tartu linna sotsiaalabiosakonna juhataja Meida Griin ütles, et Indrek Sooniste asemele ehk eakate ja puuetega isikute hoolekandeteenistuse juhataja kohale on asunud nende osakonna peaspetsialist Indrek Rohtla ning omakorda tema koha täitmiseks on korraldatud konkurss ja inimene leitud. Tema asub tööle augustis.

Uue töötaja nime ei tahtnud Griin veel öelda, sest tal on võimalus sellest kohast ka loobuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles