Abilinnapea: korteriühistud peaksid ise ohtlikest pesupuudest teatama

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raimond Tamm
Raimond Tamm Foto: SCANPIX

Kuna linn ei saa eramaal asuvaid pesupuid pidevalt kontrollida, peaksid korteriühistud ise ohtlikest konstruktsioonidest teatama, ütles Tartu abilinnapea Raimond Tamm.

Kolme nädala eest sai traagilises õnnetuses surma metallist pesupuu juures mänginud 7-aastane tüdruk, vastutus oma territooriumil asuvate pesupuude ja mänguväljakute korrashoiu eest lasub Tamme sõnul korteriühistutel, vahendab ERR Uudised.

Tamm ütles, et eelmisel aastal aitas linn kõrvaldada probleeme korteriteühistute maale jäävatelt mänguväljakutelt, kuid pesukuivatuspuud jäid tähelepanuta.

Kuna linn ei saa teha pidevat kontrolli eramaal asuvatele vahenditele, siis näeb Tamm, et antud probleemi aitaks lahendada see, kui korteriühistud ise annaksid teada ohtlikest konstruktsioonidest ning kohalik omavalitsus saaks ühistuid aidata ohtlike osade likvideerimisega.

«Iga omanik peaks kontrollima, kas tema maal paiknevad konstruktsioonid on ohtlikud või ei ole ohtlikud,» ütles Tamm ja märkis, et kontrollimiseks piisab üldjuhul täiskasvanud inimesest, kes läheb ja vaatab konstruktsioonid üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles