Politsei tabas Jõgevamaal 230 km/h kihutanud mootorratturi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Politsei tabas laupäeval Jõgevamaal oluliselt lubatud piirkiirust ületanud mootorratturi, kel tuleb karistusena viieks päevaks aresti jääda ning seitse kuud juhtimisõiguseta olla.

13. juuli õhtul tabasid liikluspolitseinikud Jõhvi-Tartu tee 106. kilomeetril enam kui 230 km/h sõitnud mootorratturi. Kuna sel teelõigul oli maksimaalne lubatud sõidukiirus 90 km/h, ületas rattur kiirust mitte vähem kui 126 km/h. Liikluspolitseinikud pidasid ratturi, 32-aastase Heigo kinni ning toimetasid ta Jõgeva arestimajja kohut ootama.

Kinnipidamise järel pea kaks päeva arestimajas veetnud mees astus täna pärastlõunal kohtu ette, kus ta juhtunut kahetses. Kuigi politsei on tabanud Heigo varasemalt kokku kümnel korral kiirust ületamast, sai kohtupidamisel määravaks asjaolu, et mitte ükski nendest karistustest ei olnud enam kehtiv. Nii mõisteti mehele seekordse rikkumise eest 5-päevane arest ning peatati tema juhtimise õigus seitsmeks kuuks. Väärteootsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul selle teatavakstegemisest.

Lisaks eluohtliku kiirusega sõitnud mootorratturile tabasid liikluspolitseinikud möödunud nädalavahetusel Lõuna-Eestis mitmeid teisigi autojuhte, kes ületasid lubatud sõidukiirust enam kui 60 km/h, nende juhtide karistused on veel otsustamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles