Juhiloata taaravedaja sai 20 päeva aresti

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühi taara. Illustreeriv foto.
Tühi taara. Illustreeriv foto. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Politsei tabas Tartumaal roolist varemgi korduvalt seadust rikkunud juhiloata noormehe, kellele määrati karistuseks 20 arestipäeva.

13. juuli õhtul kella 19.30 paiku märkasid politseinikud Kärkna külas kahtlase sõidumaneeriga Opelit, mille juhti otsustati kontrollida. Roolis olnud 20-aastane Heino tunnistas, et tal pole juhiluba, kuid kuna kodust oli vaja ära transportida taarakotid, istus ta siiski rooli.

Noormehe tausta uurimisel ilmnes, et esmakordse rikkujaga tegu ei olnud. Ainuüksi kehtivaid karistusi samalaadse rikkumise eest oli tal kokku neli. Juhtunu uurimiseks alustas Lõuna prefektuur väärteomenetlust ning Heino viidi arestimajja kohut ootama.

Täna pärastlõunal toimunud istungil määras kohus paadunud liiklusrikkujale karistuseks 20 arestipäeva. Väärteootsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul selle teatavakstegemisest.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juht Tõnu Kürsa ütles, et kui nii noor mees on otsustanud järjepanu liiklusohutust ja seadust eirata, siis vähemasti arestimajas olles tal sellist võimalust ei avane.

Mullu augustikuus eiras Heino reguleerimata ristmikul «anna teed» märgi nõudeid ning sõitis otsa jalgratturile. Pärast õnnetust põgenes juht sündmuskohalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles