Kunstimaja avas kaks uut näitust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu kunstimaja suures saalis avati reedel näitus «Üheksas ring – kinnismõtted». Väljapanekus on esindatud maalikunst, joonistus, fotograafia, performance ja digitaalmeedia.

Osalevaid kunstnikke on mitmest riigist: Laura Guokė (Leedu), Evelyn Müürsepp-Grzinich (Eesti), Ruben van Klaveren (Holland), Natasa Kokić ja Ivana Ranisavljević (Serbia) ning Paweł Matyszewski, Marcin Owczarek ja Izabela Ołdak (Poola). Viimane on ka näituse kuraator.

Väljapaneku teosed analüüsivad kinnismõtete kui vaimse seisundi teemat ning põhinevad kunstnike isiklikel kogemustel ja tähelepanekutel ümbritsevast.

«Kunst on hullusele alati lähedal seisnud. Kunst on alati üritanud normi alistada või laiendada. Maailma defineerida. Otsida tõde ja vastata kõige ürgseimatele küsimustele,» selgitas kuraator. «Näituse pealkiri viitab Dante «Jumalikule komöödiale», täpsemalt põrgu viimasele ringile, mis on ette nähtud reeturitele.»

Kunstimaja monumentaalgaleriis avati samal päeval Taavi Talve näitus «Onthetitle», mis koosneb nimetamise ruumilistest piiridest, kvaasitsitaatidest ja punktuatsioonist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles