Anne kanalis rassisid pikamaaujujad

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mitme tuhande pealise rannapubliku ees panid end täna proovile Eesti parimad pikamaaujujad. Tegemist oli ajaloolise sündmusega, sest Eesti pikamaaujumise sarjas ei ole üheski siseveekogus seni nii pikal distantsil mõõtu võetud.

Kaksteist julget meest ja kolm vaprat naist asusid 10-kilomeetrise ujumise starti. Ees ootas kümme ringi Anne kanali 23-kraadises vees. Favoriidina astus kahe kollase poi vahele mõttelisele stardijoonele Tartumaa juurtega tallinlane Andres Olvik. Kahel seni peetud 2,1 kilomeetri pikkusel mõõduvõtul Rõuges ja Võrus väljus ta veest esimesena.

Noortest läksid maratondistantsile Tartu ujumise tulevikulootused, 14-aastane Kregor Zirk ja 15-aastane Sander Paavo. Võhiklikult võiks ju arvata, et nii noored poisid jäävad vanadest kaladest kaugele maha, kuid ei – Olvik ees ja Zirk järel, selline on olnud paremusjärjestus kahel eelnenud etapil. Nädal tagasi Tamulal peetud Georg Otsa mälestusvõistlustel kaotas Zirk lõpuspurdis Olvikule kõigest kahe sekundiga.

Enne starti kinnitas Zirk, et on varem trennis ujunud kõige rohkem seitse kilomeetrit. «Küll ma kuidagi selle 10 kilomeetrit ka ära ujun,» arvas ta. Oma lõpuajaks pakkus ta kaks ja pool tundi.

Avaringilt jõudiski esimesena Anne kanali vetelpäästejaama ette duo Olvik ja Zirk. Esimese kilomeetri läbimiseks kulutasid nad umbes 16 minutit. Kaks kilomeetrit täitus 29 minutiga. Olvik jäi kummipaadiga abilise juurde seisma, et pisut juua ja süüa. Ette pääses Zirk.

Viimastel kilomeetritel pani Olvik aga oma paremuse maksma ja võitis ajaga 2:11:08. Zirk kaotas talle sel korral nelja minutiga. Kolmas oli Paavo.

Naistest võitis Eve Virkkunen ajaga 2:35:00.

Lisaks 10 km distantsile võisteldi ka 3 km ujumises. Harrastajad ja lapsed said läbida 400 meetrit. Kokku läks ujuma 78 nooremat ja vanemat spordisõpra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles