Lugeja kiri: kust kohast saada väljas jäätist?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

On kaunis suvi. Palavad ilmad. Tartus on nii palju kauneid parke, on pingid, on prügikastid, aga pole ... jäätist. Sõidan Võru tänavalt Riia mäele, on väga palav. Jalutan mööda Pepleri tänavat, teen puhkepeatuse Rukkilille juures. Istun ja mõtisklen. Küll oleks mõnus süüa jäätist.

Jalutan Vanemuise parki. Rohelus, lilled, pingid, aga kusagil pole saada jäätist. Istun all jõe ääres Kalevipoja juures. Suurepärane vaade jõele, aga palavuse leevendajat, jäätist, pole kusagilt võtta.

Lähen üle silla ning jalutan edasi mööda rohelist vööndit jõe ääres. Palavus tahab tappa, aga jäätist pole kusagilt võtta. Roniks Toomemäele, läheks Tähtvere parki, aga kusagil pole võimalust osta jäätist.

Rahvarohke park keset südalinna, kaubamajast Poe tänavani. Kas tõesti pean sisenema kaubamajja, sõitma keldrikorrusele, võtma külmikust jäätisepakikese, seisma seejärel kassasabas, siis pakikese kotti pistma ja minema otsima mõnusat pingikest kusagil väljas. Jalutama kuhugi kaugemale, kus rahulikumas keskkonnas ja vabas looduses saaks seda süüa.

Kas siis Tartus pole ühtegi tegusat inimest, kes organiseeriks parkide või üldse rahvarikaste kohtade lähedusse mõnikümmend liikuvat jäätisemüügikohta?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles