Pikamaaujujad kroolivad Anne kanalis

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Olvik on võitnud kaks tänavu peetud pikamaaujumise etappi, seda Rõuges ja Võrus.
Andres Olvik on võitnud kaks tänavu peetud pikamaaujumise etappi, seda Rõuges ja Võrus. Foto: Malle Elvet

Möödunud nädalavahetusel Võrumaalt pihta hakanud üle-eestiline pikamaaujumise sari jõuab pühapäeval Tartusse. Anne kanalil võistledakse lausa 10 km ujumises, kuid kavas on ka lühemad distantsid.

Maratondistantsile stardib tõenäoliselt 15 – 20 tugevamat ujujat, kel kulub 10 km läbimiseks eeldatavalt kaks ja pool tundi, rääkis võistluste üks korraldaja Margus Püvi. Tema sõnul tuleb rajale ka toitlustuspunkt, kus pakutakse energiageele ja spordijooki.

Oluliselt rohkem ujujaid võtab ette aga kolme kilomeetri pikkuse põhidistantsi. Möödunud laupäeval läks Rõuges vette 100 spordisõpra, päev hiljem Võrus kroolis juba 110 ujujat.

Lisaks maratoonaritele võib 400-meetrisele ujumisele startida igaüks. Kavas on ka ujumised lastele, seda 75 ja 400 meetri pikkustel võistlusmaadel. Võistluskeskus on avatud südapäevast, mõõduvõtud algavad aga kell 14.

Teisipäeval niitis spetsiaalne masin Anne kanalis pilliroogu ja vetikaid, et need ujujaid ei takistaks. Viimati peeti Anne kanalis ujumisvõistlusi kaheksa aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles