Väike jäätisemüüja unistab videokaamerast

Merilyn Säde
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Raekoja platsil jalutades jääb silma naerusuine poiss, kes müüb soovijatele soojal suvepäeval jahutavat jäätist. Spetsiaalsele jalgrattale kinnitatud roosa vari annab juba eemalt teada, et jäätisekastiga Markus Hausenberg on jäätist müümas.

12-aastane Markus töötegemist ei pelga, varasematel aastatel on ta taskuraha teeninud ajalehtede müümisega. «Oleksin ka sel suvel ajalehti müünud, kuid seda võimalust enam ei tekkinud,» lausus Markus. Nii asus ta uut tööd otsima ja sai ema tuttava kaudu teada, et otsitakse jäätisemüüjat. «Juuni lõpus hakkasingi tööle ja müün jäätiseid ilmselt suve lõpuni,» ütles ta.

«Teenitud raha eest tahan endale videokaamera osta,» sõnas Markus unistavalt. Varem on ta igasuguseid asju iPadiga filminud, kuid selle kvaliteet polevat nii hea. «Tahan arvutis erinevaid efekte juurde lisada ja selleks peab kvaliteet parem olema,» lisas noormees.

Markus valib tööpäeva pikkuse ise. «Muidu müün ikka viis tundi päevas, aga kui mõnikord näiteks padukat hakkab sadama, siis pole ju enam mõtet,» sõnas ta.

Müüagi võib ta enda sõnul igal pool, kuid enim meeldib talle siiski Raekoja plats. «Siin on hea, sest siit käib palju rahvast läbi,» lausus Markus kavalalt.

Kõrvalt vaadates tundub Markusest kohati suurem jäätisekastiga ratas hirmus raske, kuid poiss leiab ise, et see ei ole üldse nii: «Tegelikult on sellega kerge sõita, ainult munakividel on halb.»

Vahepeal astus ligi vanaproua, kes peab Markusest väga lugu. «No nii tore poiss, kena ja armas!» sõnas ta ja lisas, et käib siin tihti lastelastega jäätist ostmas.

Ka teised ostjad on Markusega väga rahul. Pildil ostab tartlane Valve Siim Markuse lemmikjäätist «Mesikäpp».

Et ostjaid oodates igav ei hakkaks, loeb Markus raamatuid – talle meeldib enda sõnul väga lugeda. Praegu on pooleli Lloyd Alexanderi «Kõrge kuningas». «See on raamatute sari ja ma loen ikka iga päev ühe läbi,» ütles noormees. «Vahel lahendan siin ka ristsõnu ja sudokuid. )

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles