Pikamaaujumise sari nautis osalejate tulva

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikamaaujumise sarja avaetapp Rõuges.
Pikamaaujumise sarja avaetapp Rõuges. Foto: Malle Elvet

Kui suvise pikamaaujumise sarjas on seni osalejate arv 100 inimeseni ulatunud üksnes Väikese väina ujumisel Muhumaalt Saaremaale, siis möödunud nädalavahetus tõi nii palju rahvast kohale juba avaetapile.

Laupäeval Rõuge suurjärves peetud võistlusel osales koos lastega täpselt 100 ujujat. Päev hiljem, Georg Otsa mälestusvõistlustel Tamula järvel oli osalejaid juba 110.

Mõlemal päeval võitis mullune sarja võitja, Tartumaa juurtega Andres Olvik, kes on muu hulgas esindanud Eestit ka näiteks Pekingi olümpiamängudel.

Väga hästi ujub «vanade kalade» kõrval 14-aastane Tartu poiss Kregor Zirk. Rõuges kaotas üksnes Olvikule ning USAs ujumist treenivale Johan Rohtlale. Tamulal jäi Zirk Olvikust maha kõigest neli sekundit ja oli teine.

Mõlemas järves oli vesi 22 kraadi soe ning põhidistants ulatus 2,1 kilomeetrini. Lisaks peeti võistlusi ka laste- ja noorte arvestuses.

Järgmine etapp oli vastavalt kalendrile kavas laupäeval Tallinna merepäevade raames, kuid see etapp jääb ära. Päev hiljem võisteldakse aga Tartus Anne kanalis, kus on kavas ka ülipikk 10 km distants.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles