Vallikivi: õigusteenuse turule tuleb rohkem TÜ lõpetanuid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli õigusteaduskonna lõpetajad 2009. aastal.
Tartu Ülikooli õigusteaduskonna lõpetajad 2009. aastal. Foto: Margus Ansu

Sel aastal jõustunud kõrgharidusreformiga määrati kõigile riiklikele ülikoolidele vastutusvaldkonnad ja õigusteadused jäid selle järgi Taru Ülikoolile, samas leiab Tallinna Ülikool, et ka nende pakutav juuraõpe on piisavalt kvaliteetne, kuigi tegevadvokaadid nendivad, et tööturul on ülekaalus siiski Tartu Ülikooli tudengid.

Kui Aivar Pilve advokaadibüroo omanik Aivar Pilv ütles mõned päevad tagasi meedia vahendusel, et tööturul on õigusvaldkonnas pigem märgata Tartu Ülikooli tudengeid, siis Eesti Advokatuuri juhatuse esimees Hannes Vallikivi nõustub temaga, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Ma advokatuuri esindaja ei saa kindlasti öelda, et üks või teine ülikool on parem, lihtsalt on niimoodi sattunud, et advokaatide turule, õigusteenuse turule tuleb rohkem neid, kes on lõpetanud Tartu Ülikooli,» rääkis Vallikivi.

«Vaieldamatult on Tartu Ülikool kõige suurem õigusteaduste kompetentsi keskus Eestis, seda keegi ei vaidlusta, samas on ka meil selleks õigus antud riigi poolt seda õpet läbi viia ja ma arvan, et me teeme seda ka heal tasemel, tuleb öelda ka seda, et Tallinna Ülikool on õigusõppega tegelenud alates 2010. aastast, ehk siis kui me vaatame, ei ole Tallinna Ülikooli lõpetanud tudengid veel tööturule jõudnud,» rääkis Tallinna Ülikooli akadeemiline prorektor Priit Reiska.

Haridus- ja teadusministeeriumi kõrghariduse osakonna asejuhataja Helen Põllo sõnul jätkub õigusteaduse dubleerimine eelkõige seetõttu, et tudengeid, kes soovivad seda õppida, jätkub kõikidesse ülikoolidesse, iseküsimus on, mis saab pärast ülikooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles