Pikamaaujujal on jäänud Emajões ja Peipsis ujuda veel 15 km

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan-Kris Malleus on vees.
Allan-Kris Malleus on vees. Foto: Margus Ansu

Kas tõesti suudab 20-aastane Allan-Kris Malleus esimese inimesena vallutada ujudes Emajõe. Praegu paistab tõesti nii minevat, sest sihtkohani, Varnja piirivalvekordonini, on mehel kroolida jäänud veel kõigest 15 kilomeetrit.

Kui distanstsi esimene pool läks lihtsalt ja esimesed 20 kilomeetrit kandis vool ujujat jõudsalt edasi, siis Tartust alates muutus vee liikumine oluliselt aeglasemaks. Lisaks sellele pidi Tartust allavoolu olema külmem vesi, tõenäoliselt suubub jõkke palju jahedaid kraave ja allikaid, kinnitati Malleuse saatjaskonnast.

Hommikutundidest saati on käinud võtlus iseendaga. Saatjate sõnul on hakanud endast tunda andma kõik vanad vigastused. Põlve- ja õlavalu summutamiseks läks vaja isegi valuvaigistit. Viimastel tundidel on Malleuse moraal aga kõrgem ja iga kilomeetri alistamine annab uut jõudu.

Emajõe kallastel käib praegu vilgas elu. Paljudes suvilates ja taludes praegu puhatakse. Inimesed on ujuja tegemistega kursis ning kõik elavad kaasa ja ergutavad. Jõe peal sõitvad paadid siiski pisut häirivad ettevõtmist, sest osa paatkondi ei võta möödudes üldse hoogu maha ning tekitatakse päris suuri laineid.

Malleus püsib praegu loodetud graafikus ning Varnja piirivalvekordonisse loodab ta jõuda kella 18.30 ja 19 vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles