Pikamaaujumise sari meelitab spordisõpru

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avavee pikamaaujumissarja mullune avaetapp Rõuges.
Avavee pikamaaujumissarja mullune avaetapp Rõuges. Foto: Malle Elvet

Sel nädalavahetusel algab Võrumaalt pihta üle-eestiline pikamaaujumise sari, mis koosneb üheksast etapist. Kaks etappi ujutakse ka meres.

Laupäeval kell 14.30 algavad ujumisvõistlused Rõuge Suurjärves, pühapäeval jätkub sari teise etapiga Tamula järves Võrus, kus leiavad aset Georg Otsa mälestusvõistlused. Kavas on distantsid alates 50 meetrist noortele spordisõpradele kuni 2,1 km ujumiseni välja.

Sarja kolmas etapp viiakse läbi Tallinna merepäevadel ning seda 13. juulil Lennusadamas. Päev hiljem saavad pikamaaujujad end proovile panna Tartus, kus erandina on esmakordselt Eestis kavas ujumine 10 km distantsil, mis on olümpiaala. Ülejäänud distantsid on sama pikad.

Ujumise tähe all möödub ka järgnev nädalavahetus. 20. juulil on võistlused Valgamaal Pühajärves, päev hiljem Tartumaal Saadjärves.

27. juulil kolitakse taas merre, kui leiab aset väina ujumine Muhumaalt Saaremaale. Edasi leiab aset veel kahe silla sprint Tartus Emajões 16. augustil ning sari lõppeb Elvas Verevi järves.

Võistluste peakorraldaja Aivar Rosenbergi sõnul võib sarja toimumist väärata vaid ilma ootamatu jahenemine. Sel juhul korraldajad lühendavad distantse.

Rosenbergi sõnul on sarjas, mille hüüdlause on «Mina oskan ujuda!», igal aastal üha rohkem ujujaid ning mullu võttis igast osavõistlusest osa ligikaudu 100 inimest. Osalejad saavad mälestuseks meene.

Täpsemalt saab võistluste kohta lugeda ujumisliidu veebilehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles