Huvilised saavad taldriku­golfi­pargi

Merilyn Säde
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taldrikugolf ehk kettagolf.
Taldrikugolf ehk kettagolf. Foto: Wikipedia

Tähtvere dendropargis alustatakse lähinädalatel taldrikugolfipargi rajamist. Taldrikugolfi harrastajad saavad esimesed visked teha augusti alguses.

Juuli lõpus valmiv park on täismõõtmetes ehk see koosneb 18 rajast ning asetseb umbes kolmekilomeetrisel lõigul. Korvide ja lah­ti­viskealade asukohad on valitud nii, et mängijad saaksid nautida mitmekesise ja huvitava pargi võimalusi.

Tähtvere puhkepargi juhataja Jane Jakobsoni sõnul kasutatakse taldrikugolfipargi loomiseks ära kõik dendropargi võimalused. «Taldrikugolfipark täiendab kindlasti suviseid tegutsemisvõimalusi Tartus,» arvas Jakobson.

Juhataja sõnul tuleb pargi jaoks paika panna korvid, tiid ehk lahtiviskealad, samuti rajaskeem. «Kõige sellega tehakse algust siis, kui materjalid on kohale jõudnud,» lisas Jakobson.

Taldrikugolfipargi projekti teine koostaja, Juho Porila, ütles, et pärast pargi valmimist on plaanis luua ka klubi. «See oleks selline juriidiline keha, mis korraldaks võistlusi,» ütles ta.

Porila sõnul võiks pärast pargi valmimist pidada Tartus väiksemaid võistlusi, nagu nädalamängud, aga ka suuremaid, meistrivõistlusi või karikasarju. Võistlusi korraldaks taldrikugolfi harrastajate klubi.

Porila mängib ka ise taldrikugolfi ning tema sõnul tuleb ala huvilisi aina juurde. «Nädalavahetusel toimus Otepääl suur võistlus, seal oli 75 osalejat,» ütles ta.

Porila lisas, et kuigi väga palju osalejaid oli Soomest, on ka Eestis taldrikugolfi harrastajaid. «Meil on Facebookis grupp ja seal on umbes 50 liiget, kuid neid on kindlasti veel,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles