Kelm üritas suveniirrahaga maasikaid osta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasikad
Maasikad Foto: Laura Oks

Tundmatu kelm üritas juuni lõpus Tartus suveniirrahaga maasikaid osta, kuid tähelepanelik müüja ei lasknud pettust läbi.

Kuritöö toimus 30. juunil Soola tänaval asuvas turul, kus seni tabamata mees tahtis osta kaks kasti maasikaid. Ostu eest tasumisel esitas ta 100-eurose suveniirraha, kuid kui maasikakaupmees hakkas rahatähte põhjalikumalt uurima, pistis mees jooksu, jättes maha ka maasikad, ütles Lõuna prefektuuri pressiesindaja BNSile.

Samalaadne kuritegu toimus ka neli päeva varem Võrus, kus tundmatu isik maksis turul maasikate eest 200-eurose rahatähega. Müüja võttis raha vastu, kuid kui ta samal päeval läks selle ehtsust pangakontorisse kontrollima, selgus, et tegemist oli valerahaga.

Politsei alustas mõlema juhtumi uurimiseks kriminaalmenetlust.

Politsei soovitab kaupmeestel enne ostutehingu lõpetamist suuremad sularaha kupüürid üle kontrollida. Suveniirraha puhul on sellele kantud kirje, et tegu on suveniirrahaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles