Politsei rammis põgenenud roolijoodiku auto teelt välja

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva politsei pidas kinni ohtliku liiklushuligaani.
Põlva politsei pidas kinni ohtliku liiklushuligaani. Foto: Politsei

Ööl vastu eilset surus Põlva politsei põgenenud roolijoodiku autoga teelt välja kraavipervele.

Teisipäeval, 2. juuli öösel kella poole nelja paiku teatati Lõuna prefektuuri juhtimiskeskusele Põlvamaal Valgjärve vallas sõitu alustanud Volkswagenist, mille juht võib olla joobes.

Veerandtunni möödudes märkasid Põlva patrullpolitseinikud kirjeldusele vastavat punast Volkswagen Multivani. Roolis olnud mees eiras politsei peatumismärguannet ning jätkas sõitu ümberkaudsetel kõrvalteedel ning ka heinamaadel ja viljapõldudel.

Lõpuks keeras Volkswagen kõrvalteelt välja Tallinna-Tartu-Luhamaa trassile ning võttis suuna Tartule. Laial põhimaanteel õnnestus ühel patrullsõidukitest Volkswagenile ette sõita selliselt, et väikebuss sai eest ja tagant politseiautodega blokeeritud, küljelt takistasid edasisõitu juhuslikult möödunud veokid.

Veokite möödudes püüdis Volkswageni juht sõitu jätkata ning ees seisnud politseiautost vasakult mööduda. Takistamaks ohtliku juhi edasist liikumist tiheda liiklusega maanteel, surus politseinik ta alarmsõidukiga teelt välja kraavipervele. Inimesed sõidukite kokkupõrkes viga ei saanud.

Et joobekahtlusega mees oli Volkswageni uksed sulgenud ning keeldus neid avamast, purustasid politseinikud bussi aknaklaasi. Roolis olnud 43-aastane Olavi oli alkoholi tarvitanud ning viidi arestimajja kainenema ja kohut ootama.

Juhtunu uurimiseks alustati väärteomenetlus. Sama mees on varemgi purjuspäi autoroolis olles politseile vahele jäänud. Toona mõisteti talle kriminaalmenetluses rahaline karistus ning peatati juhtimisõigus kaheks kuuks.

Täna, 3. juulil toimunud kohtuistungil taotles politsei Olavile karistuseks 20-päevast aresti ning juhtimisõiguse peatamist pooleks aastaks. Põlva maakohus määras Olavile karistuseks 14 päeva aresti ja lisakaristusena võeti mehelt sõiduki juhtimise õigus viieks kuuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles