Populaarsemad erialad on jätkuvalt arsti- ja õigusteadus

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone.
Tartu Ülikooli peahoone. Foto: Ove Maidla.

Enamikus kõrgkoolides võetakse veel viimaseid päevi vastu sisseastumisavaldusi, tulevaste üliõpilaste seas on sarnaselt varasemate aastatega kõige populaarsemad erialad arstiteadus ja õigusteadus.

Kuigi täna istusid Tartu Ülikooli vastuvõtulaua taga vaid andmeid kontrollivad töötajad, siis tegelikult on sisseastumiseks esitatud juba üle 6700 avalduse, enamik avaldusi saadetakse infosüsteemi SAIS vahendusel, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Esitatud avalduste üldine hulk on vähenenud seetõttu, et enne kõrgharidusreformi said üliõpilased esitada avaldusi sisuliselt neljale õppekavale, kahele tasuta ja kahele tasulisele, kuid nüüd tuleb ühes kõrgkoolis valida kaks eriala.

TÜ sisseastumistel on kõige populaarsemad erialad tavapäraselt arstiteadus ja õigusteadus, sarnaselt Tartuga troonib ka Tallinna ülikooli populaarseimate erialade tipus õigusteadus, millele järgnevad psühholoogia ja riigiteadused.

«Tänaseks on Tallinna Ülikooli laekunud 4300 avaldust, nendest 3500 on bakalaureuseõppe avaldused, üldiselt meil on igal aastal kõige populaarsemad erialad samad,» ütles TLÜ vastuvõtuspetsialist Merit Paist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles