Tartu küsib linlastelt eelarve koostamisel ettepanekuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval otsustab Rakvere linnavolikogu lisaeelarve vastuvõtmise.
Kolmapäeval otsustab Rakvere linnavolikogu lisaeelarve vastuvõtmise. Foto: Toomas Huik / Postimees

Tartu tuleva aasta eelarvest jääb 140 000 euro kasutamine linlaste määrata, sest linnavolikogu otsustas kasutada kodanikke kaasavat eelarvemenetlust.

Ligikaudu protsenti tuleva aasta investeeringute eelarvest kasutatakse nii, et esmalt saavad linnaelanikud pakkuda selle raha kasutamiseks ideid ja pärast selgitatakse välja rahva hulgas populaarseim idee.

Linn esitab üleskutse ideede esitamiseks käesoleva aasta 10. septembriks. Ideeks peab olema objekt, mis kvalifitseerub eelarve mõttes investeerimistegevuseks, oleks eeldatava maksumusega kuni 140 000 eurot ning sellest peaksid saama kasu võimalikult paljud.

Esitatud ettepanekuid analüüsivad vastava valdkonna spetsialistid ning igaühe realiseeritavuse ja eeldatava maksumuse kohta antakse hinnang. Nõuetele vastavad ettepanekud pannakse rahvahääletusele ning oma hääle saab anda iga vähemalt 16-aastane tartlane.

Seejärel reastatakse ideed saadud häälte arvu järgi ning ellu viiakse üks neist või ka mitu ideed, mille eeldatav hind mahub 140 000 euro piiresse. Otsuse kinnitab volikogu linnaeelarve vastuvõtmisega detsembris.

Kaasava eelarve töörühma esimees linnapea Urmas Kruuse leidis, et linlased on aasta-aastalt olnud järjest agaramad linnaelu olulistel teemadel arvamust avaldama, ja ta väljendas lootust, et tartlased on aktiivsed ka eelarve koostamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles