Kurjaks saanud klient kaebas Eesti Posti peale

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel oli Nõlvaku postkontoris rahulik. Klienditeenindaja Gaidi Jallai osutas laoruumi riiuleile, märkides, et kuigi need tunduvad praegugi üsna täis olevat, oli paar kuud tagasi olukord seal mitu korda pingelisem.
Reedel oli Nõlvaku postkontoris rahulik. Klienditeenindaja Gaidi Jallai osutas laoruumi riiuleile, märkides, et kuigi need tunduvad praegugi üsna täis olevat, oli paar kuud tagasi olukord seal mitu korda pingelisem. Foto: Kristjan Teedema

Tartlanna Helle Soosuu muutus kurjaks, kuuldes teleuudist, et Eesti Post töötab väga hästi. «Kui Nõlvaku pakid ei jõua enam kuidagi Anne sidesse, siis kuidas saab Eesti Post hästi töötada,» on ta rahulolematu.

Helle Soosuul on jutustada kolm halba kogemust, mis tema sõnul tõestavad, et Eesti Posti üksused ei tee omavahel koostööd. Ta peab silmas Tartu linna Nõlvaku postkontorit ja klienditeeninduskeskuse telefoni 1661, kust ta on saanud eksitavat teavet.

«Kui sealt sulle öeldakse, et homme viiakse su pakk ühest sidest teise, siis ära usu,» hoiatas Helle Soosuu. «Sa pead enne ikka mitu korda kontrollima, millal see pakk sinna tegelikult jõuab.»

Probleemid pakkide kättesaamisega tekkisid Helle Soosuul tänavu kevadel märtsis ning need olid seotud pakisaamise korra üleüldise muutumisega Tartus.

Nimelt väljastati märtsikuuni tartlastele pakke Võru tänaval asuvast Tartu kandekeskusest ning selleks, et saadetist elukohajärgsesse postkontorisse saada, pidi klient selle sinna eraldi tellima.

1. märtsist kord muutus: pakid hakkasid rändama vastavalt sihtnumbrile kohe linna viide postkontorisse.

Igavene kammaijaa

Helle Soosuu elab Tartus Kaunase puiesteel ja tema pakid liikusidki muutuse järel otse elukohajärgsesse Nõlvaku postkontorisse – see asub Räpina maantee kõrvale ehitatud Prismas. Tegelikult on Soosuu elukohale kõige lähem postkontor siiski hoopis Eedenis paiknev Anne postkontor.

Nii helistaski Soosuu klienditeeninduskeskuse telefonile 1661 ja palus, et temale tulnud pakid Nõlvakult kodule veelgi lähemale, see tähendab Anne postkontorisse toimetataks.

Helle Soosuu rääkis, et ta on erivajadustega inimene ning hädapäraste linnakäikude korraldamiseks palub ta kas oma pereliiget, kel on auto, või kui pereliige on tööga hõivatud, siis tellib takso.

Soosuu kirjeldaski üht ebameeldivat juhtumit, mil ta sõitis taksoga Anne postkontorisse, teades, et pakk peaks seal teda kindlasti ootama. Telefonilt 1661 oli talle juba paar päeva tagasi öeldud, et Soosuu pakk läheb Anne sidesse «homme».  Aga pakki ei olnud seal paar päeva hiljemgi veel mitte.

«Postipaki tellimine on niigi kallis, nüüd ma olin raha raisanud ka takso peale,» kirjeldas Soosuu. «Üks igavene kam­maijaa käib märtsikuust saadik nende minu pakkidega.»

Soosuu kirjeldas oma olukorda, öeldes, et ühe postimüügifirma kaupa vajab ta põhjusel, et see pakub suuri rõivanumbreid, mida mujalt on keeruline saada, ning teiselt firmalt tellib ta endale sobivaid käe- ja jalamäärdeid.

Ta lisas, et tal on juba surmahirm, kui tal taas midagi tellida tuleb, et peab siis jälle edasi-tagasi jooksma hakkama nagu mõni kutsa.

Eesti Posti sisekommunikatsiooni spetsialist Kadri Tonka asus Helle Soosuu pakkide toppamajäämist uurima ja selgitas, et lihtsalt niisama valeinfot klienditeeninduskeskus kindlasti ei jaga.

«Klienditeeninduskeskuse telefoniteenindaja sai kliendi soovi suunata pakk Anne postkontorisse ning talitas täpselt reeglite kohaselt, andes lubaduse, et pakk jõuab järgmiseks päevaks soovitud kohta,» rääkis ta. «Nõlvaku postkontoris tol päeval tööl olnud töötaja aga eksis klienditeeninduskeskuselt tulnud andmete sisestamisega, mistõttu paki kohalejõudmine viibis. Tunnistame oma eksimust ja oleme kliendi ees juba vabandanud ning teada andnud talle ka teistest paki kättesaamise võimalustest.»

Ta märkis veel, et Nõlvaku postkontor oli sel ajal pakkide suunamise tõttu kandekeskusest elukohajärgsetesse postkontoritesse väga koormatud. Nüüdseks on Nõlvaku postkontoris klientide paremaks teenindamiseks sisse seatud ühe kassa asemel kaks kassat ja tööle võetud uusi inimesi.

Pakke kümme korda enam

Eesti Posti Tartu piirkondliku postkontori juhataja Gerli Brifk otsis olukorra piltlikustamiseks välja arvud: veebruaris väljastasid nad klientidele 200 saadetist, pärast korramuutust tuli neil märtsis välja anda 1583, aprillis 2341, mais 2115 ja juunis 1871 pakki.

«Postkontorisse saabuvate saadetiste arv on veelgi suurem, sest paraku ei õnnestu kõiki saadetisi väljastada, osa liigub hoiutähtaja möödudes saatjatele tagasi,» sõnas ta.

Ka lisas Brifk, et Nõlvaku postkontoris on saadetisi võrreldes teiste Tartu kaubanduskeskustes asuvate postkontoritega kaks korda rohkem. Suur on see hulk ka Anne postkontoris, kuna mõlemad kontorid asuvad Annelinnas.

Helle Soosuu pakid on nüüdseks kõik talle kätte jõudnud.

Kuidas pakki kodule lähemale saada?

• Kui pakisaadetisel on saaja kodune aadress, läheb pakk sihtnumbrijärgsesse postkontorisse.

• Pakki on võimalik saata aga ka mõnesse teise postkontorisse,

kui märkida tellimusele soovitava postkontori nimetus, märkus «nõudmiseni» ning oma nimi. Näiteks: Helle Soosuu, nõudmiseni, Anne postkontor, Tartu 50703. Juurde tuleks märkida ka kas

mobiiltelefoninumber või e-posti aadress, sest sellisel juhul saadetakse paki saabumisest teavitav sõnum kohe märgitud kontaktile.

• Kui inimesel ei ole mobiiltelefoni ega meiliaadressi ja ta on tellinud paki nõudmiseni, siis pakiteadet saata ei saa ja kliendil tuleb endal käia postkontoris uurimas, kas pakk on kohale jõudnud.

• Peale postkontori võib paki tellida Post24 pakiautomaati. Ka on võimalik kasutada teenust «Pakk väljastuspunkti».

• Täpsemalt www.post.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles